Torta, ki je pripravljena v le 45 minutah. Je slastna, kremasta čokoladna torta, ki se ji ne boste mogli upreti. Za pripravo ne boste potrebovali pečice, niti vam ne bo kravžljala živcev, saj je zelo enostavna.
Sestavine
- Podloga:
- 200 g piškotov z maslom
- 80 g masla
- Kreme:
- 1 liter mleka
- 3 vrečke praška za vanilijev puding
- 180 g sladkorja
- 200 g mlečne čokolade Milka
- 200 g bele Milka čokolade
- 250 g masla
- 400 ml sladke mlečne smetane
- Dekoracija:
- 100 ml sladke mlečne smetane
- čokoladne ploščice
- Milka čokoladne kocke
Postopek
- Najprej morate skuhati puding.
- Prašek za puding zmešamo s sladkorjem, dodamo 20 žlic mleka in vse premešamo, da v zmesi ni grudic.
- Preostanek mleka zavremo.
- Ko mleko zavre, ga odstavimo na stran.
- Prilijemo stepeno pudingovo zmes, vrnemo na ogenj in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se zmes zgosti.
- Še vročo kremo razdelimo na dva enaka dela.
- Belo čokolado Milka natrgamo na kocke.
- Enako storite z mlečno čokolado.
- V en del smetane dodamo mlečno čokolado in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in poveže.
- V drugi del dodamo belo čokolado in vse skupaj premešamo.
Kreme pokrijemo s prozorno folijo in iztisnemo zrak ter pustimo, da se ohladijo. - V tem času morate narediti piškotno osnovo.
- V kozici na štedilniku raztopimo maslo.
- Dodamo mu zmlete piškote in vse premešamo.
- Pripravimo tortni model premera 26 centimetrov: na dno položimo peki papir.
- Tople piškote vlijemo na dno modela in jih sploščimo.
- Model postavimo v hladilnik, da se ohladi.
- Ko se kreme ohladijo, jih najprej malo premešamo.
- Ohlajeni kremi iz mlečne čokolade dodamo polovico masla sobne temperature, narezanega na koščke.
- Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo gladko kremo.
- Nato v kremo iz bele čokolade dodamo drugo polovico masla sobne temperature, prav tako narezanega na manjše koščke.
- Tudi to smetano je treba dobro stepsti.
- Odstranite kalup iz hladilnika.
- Na biskvitno plast najprej nanesemo kremo iz mlečne čokolade in jo dobro pogladimo.
- Na vrh damo kremo iz bele čokolade in jo tudi zgladimo.
- Nato stepemo sladko smetano in jo premažemo čez plast kreme iz bele čokolade.
- Torto pustimo hladiti vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.
- Ohlajeni torti previdno odstranimo stene modela.
Za dekoracijo stepemo preostanek smetane, jo damo v vrečko in okrasimo. - Okrasimo še z koščki čokolade.
Video recept
Zadnji prispevki
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
- Hitreje za kosilo ne gre: Testenine s kremnim sirom
- Kako si lahko pomagate ob kronični utrujenosti