Torta, ki je pripravljena v le 45 minutah. Je slastna, kremasta čokoladna torta, ki se ji ne boste mogli upreti. Za pripravo ne boste potrebovali pečice, niti vam ne bo kravžljala živcev, saj je zelo enostavna.

Sestavine

  • Podloga:
  • 200 g piškotov z maslom
  • 80 g masla
  • Kreme:
  • 1 liter mleka
  • 3 vrečke praška za vanilijev puding
  • 180 g sladkorja
  • 200 g mlečne čokolade Milka
  • 200 g bele Milka čokolade
  • 250 g masla
  • 400 ml sladke mlečne smetane
  • Dekoracija:
  • 100 ml sladke mlečne smetane
  • čokoladne ploščice
  • Milka čokoladne kocke

Postopek

  • Najprej morate skuhati puding.
  • Prašek za puding zmešamo s sladkorjem, dodamo 20 žlic mleka in vse premešamo, da v zmesi ni grudic.
  • Preostanek mleka zavremo.
  • Ko mleko zavre, ga odstavimo na stran.
  • Prilijemo stepeno pudingovo zmes, vrnemo na ogenj in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se zmes zgosti.
  • Še vročo kremo razdelimo na dva enaka dela.
  • Belo čokolado Milka natrgamo na kocke.
  • Enako storite z mlečno čokolado.
  • V en del smetane dodamo mlečno čokolado in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in poveže.
  • V drugi del dodamo belo čokolado in vse skupaj premešamo.
    Kreme pokrijemo s prozorno folijo in iztisnemo zrak ter pustimo, da se ohladijo.
  • V tem času morate narediti piškotno osnovo.
  • V kozici na štedilniku raztopimo maslo.
  • Dodamo mu zmlete piškote in vse premešamo.
  • Pripravimo tortni model premera 26 centimetrov: na dno položimo peki papir.
  • Tople piškote vlijemo na dno modela in jih sploščimo.
  • Model postavimo v hladilnik, da se ohladi.
  • Ko se kreme ohladijo, jih najprej malo premešamo.
  • Ohlajeni kremi iz mlečne čokolade dodamo polovico masla sobne temperature, narezanega na koščke.
  • Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo gladko kremo.
  • Nato v kremo iz bele čokolade dodamo drugo polovico masla sobne temperature, prav tako narezanega na manjše koščke.
  • Tudi to smetano je treba dobro stepsti.
  • Odstranite kalup iz hladilnika.
  • Na biskvitno plast najprej nanesemo kremo iz mlečne čokolade in jo dobro pogladimo.
  • Na vrh damo kremo iz bele čokolade in jo tudi zgladimo.
  • Nato stepemo sladko smetano in jo premažemo čez plast kreme iz bele čokolade.
  • Torto pustimo hladiti vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.
  • Ohlajeni torti previdno odstranimo stene modela.
    Za dekoracijo stepemo preostanek smetane, jo damo v vrečko in okrasimo.
  • Okrasimo še z koščki čokolade.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija za preizkus vašega vida: Poiščite skrito liziko med sladoledi v 6 sekundah!
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #27