Domača jagodna marmelada vedno navduši. Odlična je za zajtrk, večerjo, za peciva, kjerkoli vam srce poželi. Uporabite vse te sveže, sočne jagode, da naredite svojo marmelado doma brez konzervansov. Ker gre za manjše količine, jo preprosto spravite v zamrzovalniku ali hladilniku.
Sestavine
- 800 g jagod
- 1,5 skodelice sladkorja
- 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
Postopek
Očistite in narežite na kocke: jagode olupite, odstranite pecelj, liste in osrednji beli del na vrhu jagod, nato jih narežite na kocke.
Dušenje: Jagode, sladkor, limonin sok zavrite, da začne brbotati ob robovih ponve.
Pretlačite: jagode pretlačite z ročnim tlačilcem za krompir ali mešalnikom, dokler ne dosežete želene konsistence.
Kuhamo: kuhamo še toliko časa, da se jagodna marmelada zgosti na srednje močnem ognju.
Ohladite: marmelado nalijte v vroče sterilizirane kozarce, neprodušno zaprite in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Shranjevanje: Ko se marmelada ohladi na sobno temperaturo, jo shranite v hladilnik ali zamrzovalnik.
Video recept