Bogata, kremasta in gosta vroča čokolada, popolna za hladne dni! Preprosta za pripravo in odlična z dodatkom stepene smetane ali kančkom cimeta za poseben okus.
Sestavine
- 400 ml mleka
- 10 g koruznega škroba (1,5 žlice)
- 2 žlici sladkorja (ali po okusu)
- 8 g kakava v prahu (1 žlica)
- 100 g temne čokolade (70 %)
Postopek
- V loncu zmešajte 1/3 mleka, sladkor, koruzni škrob in kakav v prahu. Mešajte, dokler se grudice popolnoma ne razpustijo, nato dodajte preostalo mleko.
- Na zmernem ognju mešanico segrevajte in neprestano mešajte, da preprečite prijemanje.
- Kuhajte približno 3-4 minute, dokler se ne zgosti. Odstranite z ognja.
- Dodajte narezano temno čokolado in mešajte, dokler se popolnoma ne stopi in nastane gladka, kremasta zmes.
- Postrezite vročo, obogateno s stepeno smetano ali s poljubnimi dodatki.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku