Bogata, kremasta in gosta vroča čokolada, popolna za hladne dni! Preprosta za pripravo in odlična z dodatkom stepene smetane ali kančkom cimeta za poseben okus.

Sestavine

  • 400 ml mleka
  • 10 g koruznega škroba (1,5 žlice)
  • 2 žlici sladkorja (ali po okusu)
  • 8 g kakava v prahu (1 žlica)
  • 100 g temne čokolade (70 %)

Postopek

  1. V loncu zmešajte 1/3 mleka, sladkor, koruzni škrob in kakav v prahu. Mešajte, dokler se grudice popolnoma ne razpustijo, nato dodajte preostalo mleko.
  2. Na zmernem ognju mešanico segrevajte in neprestano mešajte, da preprečite prijemanje.
  3. Kuhajte približno 3-4 minute, dokler se ne zgosti. Odstranite z ognja.
  4. Dodajte narezano temno čokolado in mešajte, dokler se popolnoma ne stopi in nastane gladka, kremasta zmes.
  5. Postrezite vročo, obogateno s stepeno smetano ali s poljubnimi dodatki.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVpliv tehnoloških inovacij na naša življenja
Naslednji članekPripravite tole za kosilo in navdušite družinske člane