Za ljubitelje jeseni je ta sladica odlična izbira. Kombinacija rahlega testa z nežnim pridihom cimeta in bogatim kostanjem bo navdušila vsakogar.

Sestavine

  • 250 g ostre moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 130 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 180 ml mleka
  • 1 žlička ruma
  • 1 ščep soli
  • 1 ščepec cimeta
  • Sestavine za nadev:
  • 250 ml sladke smetane (stepene)
  • 250 g kostanjevega pireja

Postopek

  1. V večjo skledo presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet. Te suhe sestavine dobro premešamo, da se enakomerno porazdelijo.
  2. V drugi skledi stepemo zmehčano maslo, sladkor v prahu in rum. Ko zmes postane puhasta, dodamo jajci in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo enotne zmesi.
  3. Nato postopoma dodajamo mešanico suhih sestavin, izmenično z mlekom, dokler ne dobimo gladkega testa.
  4. Pečico segrejemo na 180°C. Okrogel pekač namažemo z maslom in posujemo s krušnimi drobtinami, na dno pa položimo papir za peko. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 40 minut, dokler ni zlato rjavo pečeno.
  5. Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se popolnoma ohladi.
  6. Nato ga prelijemo z mlekom, premažemo s stepeno sladko smetano in po vrhu iztisnemo kostanjev pire.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo morate storiti z radiatorji pred kurilno sezono
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko opazite divjo žival, ki se skriva na sliki?