Če ste ljubitelji gob, potem vas bo ta recept za polnjene šampinjone na malo drugačen način navdušil.

Sestavine

  • 12 večjih gob (šampinjonov)
  • 100 g pancete
  • 80 g čebule
  • 20 g peteršilja
  • 3 vejice rožmarina
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • 5 žlic parmezana
  • jajce
  • 100 g ementalca
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 3 žlice drobtin
  • 100 ml juhe (voda)

Postopek

  1. Šampinjone očistimo in odstranimo bete ter notranji – rjavi del.
  2. Bete narežemo na drobno in damo v skledo.
  3. Panceto narežemo na majhne koške in dodamo k betom.
  4. Sesekljamo čebulo.
  5. Sesekljamo peteršilj, rožmarin in česen, dodamo malo olja in premešamo.
  6. Naoljimo pekač in vanj damo položimo šampinjone.
  7. Najprej jih premažemo z mešanico olja, česna in rožmarina.
  8. Damo v pečico za 15 minut, da spustijo vodo.
  9. V ponvi prepražimo panceto in čebulo – približno 2 minuti, nato dodamo bete šampinjonov in še malo popražimo.
  10. Šampinjone vzamemo iz pečice in vodo zlijemo v nadev.
  11. Nadevu dodamo parmezan, jajce in peteršilj ter krušne drobtine ter na kocke narezan ementaler, oblikujemo kroglice, ki jih položimo v šampinjone.
  12. Smetano za kuhanje zmešamo z juho, solimo in popramo.
  13. Mešanico prelijemo čez šampinjone in vrnemo v pečico za 20 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekBarvanje jajc s svilo
Naslednji članekKako hitro pobeliti jajca, da jih boste lažje pobarvali?