Če ste ljubitelji gob, potem vas bo ta recept za polnjene šampinjone na malo drugačen način navdušil.
Sestavine
- 12 večjih gob (šampinjonov)
- 100 g pancete
- 80 g čebule
- 20 g peteršilja
- 3 vejice rožmarina
- 1 strok česna
- sol
- poper
- olivno olje
- 5 žlic parmezana
- jajce
- 100 g ementalca
- 200 ml smetane za kuhanje
- 3 žlice drobtin
- 100 ml juhe (voda)
Postopek
- Šampinjone očistimo in odstranimo bete ter notranji – rjavi del.
- Bete narežemo na drobno in damo v skledo.
- Panceto narežemo na majhne koške in dodamo k betom.
- Sesekljamo čebulo.
- Sesekljamo peteršilj, rožmarin in česen, dodamo malo olja in premešamo.
- Naoljimo pekač in vanj damo položimo šampinjone.
- Najprej jih premažemo z mešanico olja, česna in rožmarina.
- Damo v pečico za 15 minut, da spustijo vodo.
- V ponvi prepražimo panceto in čebulo – približno 2 minuti, nato dodamo bete šampinjonov in še malo popražimo.
- Šampinjone vzamemo iz pečice in vodo zlijemo v nadev.
- Nadevu dodamo parmezan, jajce in peteršilj ter krušne drobtine ter na kocke narezan ementaler, oblikujemo kroglice, ki jih položimo v šampinjone.
- Smetano za kuhanje zmešamo z juho, solimo in popramo.
- Mešanico prelijemo čez šampinjone in vrnemo v pečico za 20 minut.