Beljenje jajc je preprosta tehnika, ki jo je mogoče doseči z le nekaj sestavinami in koraki. Ta metoda je še posebej uporabna za tiste, ki želijo velikonočna jajca okrasiti s servietno tehniko, ali jim dodati zelenje.

Sestavine

  • 2 litra vode
  • 200 mililitrov alkoholnega kisa
  • 2 čajni žlički soli

Postopek

  1. Kuhanje na srednjem ognju: Jajca položite v pripravljeno raztopino in jih kuhajte na srednjem ognju 7 do 8 minut. Ta temperatura omogoča, da raztopina prodre skozi jajčne lupine, ne da bi povzročila prehitro kuhanje jajc.
  2. Kuhanje pri visoki temperaturi: Po začetni fazi kuhanja povečajte toploto na visoko in kuhajte jajca še dodatnih 8 do 9 minut. Ta korak zagotavlja, da raztopina za beljenje učinkovito spremeni barvo jajčnih lupin.
  3. Ko je postopek kuhanja končan, zadnji korak vključuje čiščenje zbeljenih jajc pod curkom tople vode. Z gobico nežno obrišite površino jajc. To dejanje ne samo da odstrani morebitne ostanke raztopine, ampak pomaga tudi pri doseganju gladkega in čistega videza jajčnih lupin.

Video


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za odlično kosilo: Polnjeni šampinjoni na drugačen način
Naslednji članekOptična iluzija: Na starinski sliki se skriva riba, pa je skoraj nihče ne najde, jo boste vi?