Razvajajte se z okusnim pecivom s pomarančo, ki je popolnoma brez mleka in jajc, zaradi česar je idealno za vse, ki imajo alergije ali sledijo posebnim dietam. To pecivo ni le prijazno do alergikov, ampak je tudi preprosto za pripravo in zagotovo bo očaralo vse, ki cenijo bogate, sadne okuse.

Sestavine

BISKVIT

  • 400 ml pomarančnega soka
  • 200 g sladkorja
  • 2 vanilijev sladkor
  • Lupina ene pomaranče
  • 250 ml olja
  • 500 g moke
  • Pol pecilnega praška
  • 100 g čokolade za kuhanje

GLAZURA

  • 350 ml vode
  • 130 g sladkorja
  • Vanilijev sladkor
  • 50 g kakava v prahu
  • 30 g gustina
  • Žlica olja

Postopek

  1. V skledo damo pomarančni sok.
  2. Dodamo mu sladkor, vanilijev sladkor, naribano pomarančno lupino in premešamo.
  3. Dodamo olje in znova premešamo.
  4. V mešanico dodamo še moko in pecilni prašek ter narahlo vmešamo, da dobimo gladko zmes.
  5. Čokolado sesekljamo z nožem in jo vmešamo v maso.
  6. Pripravimo pekač, ki ga dobro namastimo.
  7. Vanj vlijemo zmes in jo enakomerno razporedimo.
  8. Pečemo na 180 stopinjah približno 35 minut.
  9. Ko je biskvit pečen, pustimo, da se ohladi.
  10. V skledo damo vodo, sladkor, vanilijev sladkor, kakav in gustin.
  11. Premešamo in damo na štedilnik.
  12. Nenehno mešamo, dokler ne dobimo fine kreme na rahlem ognju.
  13. Prilijemo olje.
  14. Odstavimo, ko je krema dovolj gosta.
  15. Prelijemo čez biskvit in pustimo, da se ohladi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
Naslednji članekOdpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku