Če si želite zelo okusno sladico in nimate časa, da bi jo pekli in pripravljali, potem bo tale recept za vas. Je zelo enostaven, rezultat pa odličen.
Sestavine
- 350 g piškotov
- 90 g stopljenega masla
- 30 ml mleka
Krema:
- 1 rumenjak
- 80 g sladkorja
- 60 g koruznega škroba
- 500 ml mleka
- 50 g bele čokolade
- 100 g mascarponeja
Postopek
- Začnite tako, da stopite maslo in ga zmešajte s 30 ml mleka.
- To zmes zmešajte z drobno narezanimi čokoladnimi piškoti.
- Ko je testo pripravljeno, ga razdelite na dva enaka dela.
- Polovico zmesi vtisnite v 20 cm velik model, tako da ustvarite enakomerno podlago.
- Obliko za nekaj minut postavite v hladilnik, da se podlaga strdi.
- V skledi za mešanje zmešajte en rumenjak z 80 g sladkorja in 60 g koruznega škroba.
- Dobro premešajte.
- Mešanici med stalnim mešanjem postopoma dodajajte 500 ml mleka.
- Zmes kuhajte na majhnem ognju ob stalnem mešanju, dokler se ne zgosti v kremasto konsistenco.
- Ko je krema pripravljena, jo odstavite z ognja.
- Stopite 50 g bele čokolade in jo zmešajte s 100 g mascarpone sira. Mešajte do gladkega.
- Zmes mascarponeja in bele čokolade prelijte v kremo in zmešajte.
- Nastavljeno piškotno osnovo vzamete iz hladilnika.
- Pripravljeno kremo enakomerno razporedite po piškotni podlagi.
- Po vrhu potresite preostalo polovico piškotne zmesi.
- Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se popolnoma strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Velikonočna pogača, mehka kot puter
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi