Če si želite zelo okusno sladico in nimate časa, da bi jo pekli in pripravljali, potem bo tale recept za vas. Je zelo enostaven, rezultat pa odličen.

Sestavine

  • 350 g piškotov
  • 90 g stopljenega masla
  • 30 ml mleka

Krema:

  • 1 rumenjak
  • 80 g sladkorja
  • 60 g koruznega škroba
  • 500 ml mleka
  • 50 g bele čokolade
  • 100 g mascarponeja

Postopek

  1. Začnite tako, da stopite maslo in ga zmešajte s 30 ml mleka.
  2. To zmes zmešajte z drobno narezanimi čokoladnimi piškoti.
  3. Ko je testo pripravljeno, ga razdelite na dva enaka dela.
  4. Polovico zmesi vtisnite v 20 cm velik model, tako da ustvarite enakomerno podlago.
  5. Obliko za nekaj minut postavite v hladilnik, da se podlaga strdi.
  6. V skledi za mešanje zmešajte en rumenjak z 80 g sladkorja in 60 g koruznega škroba.
  7. Dobro premešajte.
  8. Mešanici med stalnim mešanjem postopoma dodajajte 500 ml mleka.
  9. Zmes kuhajte na majhnem ognju ob stalnem mešanju, dokler se ne zgosti v kremasto konsistenco.
  10. Ko je krema pripravljena, jo odstavite z ognja.
  11. Stopite 50 g bele čokolade in jo zmešajte s 100 g mascarpone sira. Mešajte do gladkega.
  12. Zmes mascarponeja in bele čokolade prelijte v kremo in zmešajte.
  13. Nastavljeno piškotno osnovo vzamete iz hladilnika.
  14. Pripravljeno kremo enakomerno razporedite po piškotni podlagi.
  15. Po vrhu potresite preostalo polovico piškotne zmesi.
  16. Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se popolnoma strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekMlada čebula: Je to zelenjava, ki bi jo morali jesti večkrat?
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki sta 2 mački, samo inteligentni ljudje ju vidijo