Kaneloni so znane jajčne testenine, ki so izjemno okusne. Pripravili jih bomo v ponvi s sirom in mletim mesom za popolno kosilo.

Sestavine

  • 400 g mletega mesa
  • 1 čebula
  • 150 ml paradižnikove omake (pomi, pelati)
  • jajčne testenine kaneloni
  • smetana za kuhanje
  • 250 g sira
  • 20 gramov masla

Postopek

  1. Čebulo narežemo na kocke in pražimo 5 minut. Dodamo 20 g masla.
  2. Dodamo 50 ml vode in 1 čajno žličko rdeče paprike. Pustimo, da voda izhlapi.
  3. Dodamo 400 g mletega mesa in na kratko popražimo.
  4. Čas je za paradižnikovo omako – dodamo 150 ml paradižnikove omake in 300 ml vode.
  5. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo 1 žličko suhih začimb in peteršilj.
  6. Dodamo kanelone in vse skupaj pustimo vreti 15-20 minut.
  7. Ko so testenine kuhane, dodamo smetano za kuhanje in 250 g edamca po vrhu.
  8. Pustimo 5 minut, da porjavi v ponvi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Verjetno boste opazili sir, kaj pa skrito vrtnico?
Naslednji članekTega kosa oblačil ne bi smeli nikoli prati