Kaneloni so znane jajčne testenine, ki so izjemno okusne. Pripravili jih bomo v ponvi s sirom in mletim mesom za popolno kosilo.
Sestavine
- 400 g mletega mesa
- 1 čebula
- 150 ml paradižnikove omake (pomi, pelati)
- jajčne testenine kaneloni
- smetana za kuhanje
- 250 g sira
- 20 gramov masla
Postopek
- Čebulo narežemo na kocke in pražimo 5 minut. Dodamo 20 g masla.
- Dodamo 50 ml vode in 1 čajno žličko rdeče paprike. Pustimo, da voda izhlapi.
- Dodamo 400 g mletega mesa in na kratko popražimo.
- Čas je za paradižnikovo omako – dodamo 150 ml paradižnikove omake in 300 ml vode.
- Začinimo s soljo in poprom ter dodamo 1 žličko suhih začimb in peteršilj.
- Dodamo kanelone in vse skupaj pustimo vreti 15-20 minut.
- Ko so testenine kuhane, dodamo smetano za kuhanje in 250 g edamca po vrhu.
- Pustimo 5 minut, da porjavi v ponvi.