Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, ki združuje bogate okuse in barvite sestavine za ustvarjanje jedi, ki bo razvajala vaše brbončice. Sveža zelenjava kot so čebula in paprika prinesejo hrustljavo svežino, medtem ko česen dodaja pikanten pridih. Glavno vlogo igra piščanec, ki je sočen in nežen, idealen za kombiniranje z ostalimi sestavinami.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 paprika
  • 1 strok česna
  • 280 g piščanca
  • 30 g pekoče klobase
  • 40 g gorgonzole
  • olivno olje
  • 6 g soli poper

Postopek

  1. Na drobno nasekljamo 1 rdečo čebulo in jo damo na malo olivnega olja, da se prepraži.
  2. Dodamo 1 sesekljano rdečo papriko in pražimo, da le malo oveni.
  3. Dodamo približno 30 g na tanke rezine narezane pikantne klobase. Uporabite lahko katero koli drugo klobaso po svojem okusu ali slanino. Na kratko prepražimo.
  4. Dodamo 280 g na trakove narezanih piščančjih prsi, solimo s približno 6 g soli, popramo in pokrito dušimo na majhnem ognju približno 10 minut.
  5. Dodamo 1 strok česna.
  6. Kratek čas dušimo brez pokrova, dokler se ne začne prijemati dna posode.
  7. Na koncu ugasnemo štedilnik in damo približno 40 g gorgonzole, pokrijemo in pustimo, da se gorgonzola malo stopi.
  8. Postrezite z rižem, kuhanim v vodi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOlja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?