Potrebujete dobro idejo za kosilo? Takšno, ki bo navdušila čisto vse jedce in bo želja po jedi ostala še dolgo časa? Pripravite piščančjo rolado, pečeno v pečici. Okusna, enostavna za pripravo in prava nedeljska jed.
Sestavine
- 500 g piščančjega fileja
- 120 g šunke
- 80 g trdega sira
- 90 g pancete
- Za preliv:
- 150 g smetane
- 1 žlica kisle smetane
- 1 strok česna
- sol
- pol žlice kopra
- 1 jajce
Postopek
- 500 g piščančjega fileja narežemo na zrezke in jih stanjšamo s kladivom za meso.
- Na piščančje zrezke razporedimo šunko, na vsak zrezek približno 2 rezine šunke. Čez šunko damo trdi sir v kosu, približno 20 g trdega sira na vsak zrezek.
- Vse skupaj zavijemo.
- Vsak zvitek obložimo s panceto in razporedimo v pekač-
- V posebni skledi zmešajte 150 g smetane, 1 žlico kisle smetane, 1 strok sesekljanega česna, sol, pol žlice kopra, 1 jajce.
- Z dobljeno mešanico prelijemo zvitke.
- Pečemo v ogreti pečici 35 minut na 200 stopinj.