Potrebujete dobro idejo za kosilo? Takšno, ki bo navdušila čisto vse jedce in bo želja po jedi ostala še dolgo časa? Pripravite piščančjo rolado, pečeno v pečici. Okusna, enostavna za pripravo in prava nedeljska jed.

Sestavine

  • 500 g piščančjega fileja
  • 120 g šunke
  • 80 g trdega sira
  • 90 g pancete
  • Za preliv:
  • 150 g smetane
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 strok česna
  • sol
  • pol žlice kopra
  • 1 jajce

Postopek

  • 500 g piščančjega fileja narežemo na zrezke in jih stanjšamo s kladivom za meso.
  • Na piščančje zrezke razporedimo šunko, na vsak zrezek približno 2 rezine šunke. Čez šunko damo trdi sir v kosu, približno 20 g trdega sira na vsak zrezek.
  • Vse skupaj zavijemo.
  • Vsak zvitek obložimo s panceto in razporedimo v pekač-
  • V posebni skledi zmešajte 150 g smetane, 1 žlico kisle smetane, 1 strok sesekljanega česna, sol, pol žlice kopra, 1 jajce.
  • Z dobljeno mešanico prelijemo zvitke.
  • Pečemo v ogreti pečici 35 minut na 200 stopinj.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPojavila se je nova različica korone
Naslednji članekIzpirate testenine po kuhanju z vodo? Preverite, zakaj tega ne bi smeli početi