Ta recept za piščančji zrezek je preprosta in slastna večerja/kosilo, ki jo lahko postrežete s kuhanim mladim krompirjem,  solato in rezinami limone.

Sestavine:

  • 4 piščančje prsi (približno 175 g vsaka)
  • 60 g (1/2 skodelice) univerzalne moke
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke črnega popra
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička paprike
  • 2 veliki jajci
  • 110 g panko drobtin
  • 240 ml (1 skodelica) olja za cvrtje

Za maslo:

  • 120 g (1/2 skodelice) masla
  • 3 stroki česna (olupljeni in nasekljani)
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke črnega popra
  • 2 žlici kaper v slanici
  • 3 žlice drobno sesekljanega svežega peteršilja (ali 1 ½ žlice suhega)
  • Rezine limone

Navodila

  1. Piščančje prsi prerežite vodoravno, da jih oblikujete v metulja, nato jih z valjarjem ali lesenim kladivom potolcite do debeline približno 0,5 cm.
  2. V eni skledi zmešajte moko, sol, poper, česen v prahu in papriko.
  3. V drugi skledi rahlo stepite jajca.
  4. V tretji skledi pripravite panko drobtine.
  5.  Piščančje prsi najprej premažite z mešanico moke, nato jih pomočite v jajca in na koncu povaljajte v panko drobtinah.
  6. Segrejte olje v večji ponvi na srednje močnem ognju. Piščanca pecite 2-3 minute na vsaki strani, dokler ni zlato rjav in pečen do konca. Po končanem cvrtju položite šnicel na pladenj in ga postavite v toplo pečico, da ostane topel. Ponovite postopek s preostalimi prsi.
  7. V ponvi na nizkem do srednjem ognju stopite maslo in ga segrevajte, dokler rahlo ne porjavi (približno 3-4 minute). Dodajte česen in med mešanjem kuhajte še eno minuto.
  8. Ugasnite ogenj, nato vmešajte sol, poper, kapre in peteršilj.
  9. Piščančje zrezke razdelite na krožnike in jih pokapajte s česnovim maslom. Postrezite z rezinami limone, kuhanim mladim krompirjem in solato.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Odlična juha s piščancem in koruzo, da vas pogreje v hladnih dneh


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete kozarec vode na sliki v samo 10 sekundah?
Naslednji članekTo so sobne rastline, ki simbolizirajo srečo in blaginjo