Ta recept za piščančji zrezek je preprosta in slastna večerja/kosilo, ki jo lahko postrežete s kuhanim mladim krompirjem, solato in rezinami limone.
Sestavine:
- 4 piščančje prsi (približno 175 g vsaka)
- 60 g (1/2 skodelice) univerzalne moke
- ½ žličke soli
- ½ žličke črnega popra
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička paprike
- 2 veliki jajci
- 110 g panko drobtin
- 240 ml (1 skodelica) olja za cvrtje
Za maslo:
- 120 g (1/2 skodelice) masla
- 3 stroki česna (olupljeni in nasekljani)
- ½ žličke soli
- ½ žličke črnega popra
- 2 žlici kaper v slanici
- 3 žlice drobno sesekljanega svežega peteršilja (ali 1 ½ žlice suhega)
- Rezine limone
Navodila
- Piščančje prsi prerežite vodoravno, da jih oblikujete v metulja, nato jih z valjarjem ali lesenim kladivom potolcite do debeline približno 0,5 cm.
- V eni skledi zmešajte moko, sol, poper, česen v prahu in papriko.
- V drugi skledi rahlo stepite jajca.
- V tretji skledi pripravite panko drobtine.
- Piščančje prsi najprej premažite z mešanico moke, nato jih pomočite v jajca in na koncu povaljajte v panko drobtinah.
- Segrejte olje v večji ponvi na srednje močnem ognju. Piščanca pecite 2-3 minute na vsaki strani, dokler ni zlato rjav in pečen do konca. Po končanem cvrtju položite šnicel na pladenj in ga postavite v toplo pečico, da ostane topel. Ponovite postopek s preostalimi prsi.
- V ponvi na nizkem do srednjem ognju stopite maslo in ga segrevajte, dokler rahlo ne porjavi (približno 3-4 minute). Dodajte česen in med mešanjem kuhajte še eno minuto.
- Ugasnite ogenj, nato vmešajte sol, poper, kapre in peteršilj.
- Piščančje zrezke razdelite na krožnike in jih pokapajte s česnovim maslom. Postrezite z rezinami limone, kuhanim mladim krompirjem in solato.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Odlična juha s piščancem in koruzo, da vas pogreje v hladnih dneh
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju