Govedina Stroganoff je izjemno priljubljena v Rusiji, od koder izvira. Tudi mi jo imamo radi, čeprav se premalokrat spomnimo na to okusno jed. Za vas smo pripravili malo drugačno različico te jedi, ki je še bolj kremna in še bolj polnega okusa kot klasična verzija.

Sestavine

  • 3 čebule
  • košček masti (lahko uporabite tudi olje)
  • 250 g gob
  • Timijan
  • 70 g paradižnikovega pireja
  • Poper in sol
  • 1 dcl belega vina
  • 1 kg govejega mesa (konica pljučne pečenke)
  • Olje
  • 0,5 l juhe (lahko iz jušne kocke)
  • Worcester omaka
  • Kisla smetana 150 g
  • Krema 200 g
  • 250 g kislih kumaric.
  • Maslo
Recept: Stroganoff, kot ga še niste jedli – najboljša različica
Meso popečemo na hitro. Vir: Instagram

Postopek

  • Najprej na drobno sesekljamo čebulo, v video receptu so uporabljeni dve vrsti, vendar lahko uporabimo samo eno.
  • Košček masti damo v lonec in počakamo, da se stopi. Dodamo še sesekljano čebulo in pražimo toliko časa, da postekleni.
  • Nasekljamo stebla gob in jih dodamo v lonec ter pražimo.
  • V lonec dodamo še tri vejice timijana (žličko suhega) in paradižnikov pire.
  • Solimo in popramo po okusu.
  • Prilijemo 1 dcl vina in počakamo, da povre.
  • Goveje meso narežemo na trakce, solimo in popramo. Dodamo v ponev, kamor smo prej nalili olje in popečemo z vseh strani ter dodamo v lonec k ostalim sestavinam.
  • V ponvi, kjer smo prej pekli meso, segrejemo juho in ji dodamo worchestersko omako po okusu. Dodamo v lonec k ostalim sestavinam.
  • Prilijemo še kislo smetano.
  • Kisle kumarice narežemo na majhne kocke.
  • V ponev dodamo maslo in pustimo, da se raztopi ter na njem prepražimo kisle kumarice. Po nekaj minutah praženja, jih dodamo v lonec, kjer se kuha meso.
  • Narežemo gobe in jih prepražimo na olju v ponvi, ko dobijo rjavo barvo, jih dodamo v lonec k ostalim sestavinam.
  • Kuhamo še toliko časa, da je govedina mehka.
  • Postrežemo s kuhanim rižem ali pire krompirjem.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Klasični golaž z govedino


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako očistiti zažgano ponev, čeprav se vam zdi, da je za v smeti?
Naslednji članek4 področja uporabe soli, ki ne vključujejo kuhanja