Če imate radi kremno pecivo, ste prišli na pravo mesto. Pudingovo pecivo z luknjami je okusno, privlačno na pogled in enostavno za pripravo.
Sestavine
Biskvit:
- 6 jajc
- 120 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 150 ml olja
- 150 ml mleka
- 100 g navadne moke
- 60 g kakava
- 1 pecilni prašek
Rumena krema:
- 2 praška za vanilijev puding
- 100 g sladkorja
- 900 ml mleka
- 125 g masla
Temna krema:
- 2 praška za čokoladni puding
- 100 g sladkorja
- 800 ml mleka
- 125 g masla
Dekoracija:
- 250 ml smetane za stepanje
- čokoladne mrvice
Postopek
- Beljake ločimo od rumenjakov, nato pa rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter penasto stepamo.
- Prilijemo olje in na kratko premešamo, nato še mleko.
- V skledo presejemo gladko moko, kakav in pecilni prašek.
- Vse skupaj premešamo in večkrat dodamo zmesi ter vsakič premešamo.
- Na koncu iz beljakov stepemo trd sneg in ga večkrat ročno vmešamo v temno zmes.
- Pekač velikosti 33×19 cm namastimo in pomokamo.
- Vlijemo zmes za biskvit in pekač rahlo potresemo.
- Biskvit pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 25 minut.
- Pečen kolač vzamemo iz pečice in ga še vročega z ročajem kuhinjskega noža enakomerno izvrtamo in odstavimo.
- Nato naredimo rumeno kremo.
- Prašek za vanilijev puding in sladkor zmešamo in odvzamemo dve zajemalki (približno 200 ml) hladnega mleka ter zmes dobro premešamo, da ni grudic.
- Preostalo mleko zavremo, ko zavre, odstavimo z ognja, prilijemo zmes, na kratko premešamo, nato vrnemo na ogenj.
- Med mešanjem kuhamo toliko časa, da se puding zgosti.
- Odstavimo z ognja in vmešamo maslo.
- Rumeno kremo takoj vlijemo na biskvit in jo pogladimo, da pride v vse luknje.
- Sledi priprava temne kreme.
- Zmešamo prašek za čokoladni puding in sladkor ter odvzamemo dve zajemalki (približno 200 ml) hladnega mleka in zmes dobro premešamo, da ni grudic.
- Preostalo mleko zavremo, ko zavre, odstavimo z ognja, prilijemo zmes, na kratko premešamo, nato vrnemo na ogenj.
- Med mešanjem kuhamo toliko časa, da se puding zgosti.
- Odstavimo z ognja in vmešamo maslo.
- Vročo temno kremo prelijemo čez rumeno kremo in zgladimo.
- Pecivo pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Na koncu stepeno smetano stepemo v trd sneg in z njo premažemo ter pogladimo vrh peciva. Čez noč ohladimo v hladilniku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju