Če imate radi kremno pecivo, ste prišli na pravo mesto. Pudingovo pecivo z luknjami je okusno, privlačno na pogled in enostavno za pripravo.

Sestavine

Biskvit:

  • 6 jajc
  • 120 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 150 ml olja
  • 150 ml mleka
  • 100 g navadne moke
  • 60 g kakava
  • 1 pecilni prašek

Rumena krema:

  • 2 praška za vanilijev puding
  • 100 g sladkorja
  • 900 ml mleka
  • 125 g masla

Temna krema:

  • 2 praška za čokoladni puding
  • 100 g sladkorja
  • 800 ml mleka
  • 125 g masla

Dekoracija:

  • 250 ml smetane za stepanje
  • čokoladne mrvice

Postopek

  1. Beljake ločimo od rumenjakov, nato pa rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter penasto stepamo.
  2. Prilijemo olje in na kratko premešamo, nato še mleko.
  3. V skledo presejemo gladko moko, kakav in pecilni prašek.
  4. Vse skupaj premešamo in večkrat dodamo zmesi ter vsakič premešamo.
  5. Na koncu iz beljakov stepemo trd sneg in ga večkrat ročno vmešamo v temno zmes.
  6. Pekač velikosti 33×19 cm namastimo in pomokamo.
  7. Vlijemo zmes za biskvit in pekač rahlo potresemo.
  8. Biskvit pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 25 minut.
  9. Pečen kolač vzamemo iz pečice in ga še vročega z ročajem kuhinjskega noža enakomerno izvrtamo in odstavimo.
  10. Nato naredimo rumeno kremo.
  11. Prašek za vanilijev puding in sladkor zmešamo in odvzamemo dve zajemalki (približno 200 ml) hladnega mleka ter zmes dobro premešamo, da ni grudic.
  12. Preostalo mleko zavremo, ko zavre, odstavimo z ognja, prilijemo zmes, na kratko premešamo, nato vrnemo na ogenj.
  13. Med mešanjem kuhamo toliko časa, da se puding zgosti.
  14. Odstavimo z ognja in vmešamo maslo.
  15. Rumeno kremo takoj vlijemo na biskvit in jo pogladimo, da pride v vse luknje.
  16. Sledi priprava temne kreme.
  17. Zmešamo prašek za čokoladni puding in sladkor ter odvzamemo dve zajemalki (približno 200 ml) hladnega mleka in zmes dobro premešamo, da ni grudic.
  18. Preostalo mleko zavremo, ko zavre, odstavimo z ognja, prilijemo zmes, na kratko premešamo, nato vrnemo na ogenj.
  19. Med mešanjem kuhamo toliko časa, da se puding zgosti.
  20. Odstavimo z ognja in vmešamo maslo.
  21. Vročo temno kremo prelijemo čez rumeno kremo in zgladimo.
  22. Pecivo pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
  23. Na koncu stepeno smetano stepemo v trd sneg in z njo premažemo ter pogladimo vrh peciva. Čez noč ohladimo v hladilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če v 15 sekundah najdete vseh 10 obrazov, imate visok IQ
Naslednji članekVečina ljudi dela to napako, zaradi katere orhideje umrejo