Če iščete na prvi pogled kompleksno sladico, ki je enostavna za pripravo, okusna in brez peke, potem ste prišli na pravo mesto. Pripravite kolač s pudingom, ki je navdušil še vse, ki so ga probali.
Sestavine
- 1 liter mleka + 100 ml za namakanje
- 2 vrečki vanilijevega pudinga
- 2 žlici gustina
- 100 g sladkorja
- 2 žlici moke
- 250 g margarine
- 10 banan
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 g Nutelle ali druge kreme
- 400 g albert piškotov
- 200-250 ml smetane za stepanje
Postopek
- Pol kozarca od litra mleka odstavimo, ostalo zavremo.
- V skledo stresemo 2 vrečki vanilijevega pudinga, 2 žlici gustina, 100 g sladkorja, 2 žlici moke in prilijemo pol kozarca mleka, ki smo ga med nežnim mešanjem izločili.
- Ko mleko na štedilniku zavre, ga odstavimo s štedilnika in dodamo pudingovo zmes, vrnemo na štedilnik in med mešanjem počakamo, da se puding zgosti.
- Puding pokrijemo s folijo in ohladimo.
- Ko smo puding ohladili, ga z mešalnikom premešamo, dodamo 250 g margarine in vse skupaj združimo v kremo.
- Narežemo 10 banan na zelo majhne koščke.
- Tretjino smetane damo v skledo in dodamo 100 g naribane čokolade za kuhanje. Vse skupaj združimo.
- Drugo tretjino kreme damo v drugo posodo in ji dodamo 200 g Nutelle ali druge temne kreme – premešamo z mešalnikom.
- V tretjo posodo damo zadnjo tretjino smetane in dodamo banane – premešamo.
- Na en pladenj zložimo 4 x 4 vrste piškotov, ki smo jih predhodno namočili v mleko.
- Prva plast je krema s čokolado čez piškote. Razporedimo in poravnamo ter ponovno položimo biskvit.
- Druga plast je krema z bananami, seveda spet biskvit na vrhu.
- Tretja plast je na koncu krema z Nutello.
- 200 ml smetane za stepanje stepemo v trd sneg in jo nanesemo čez nutelino kremo, ki je zadnja plast. Po želji lahko naribate belo ali temno čokolado-
- Ohladimo in postrežemo.