Če iščete na prvi pogled kompleksno sladico, ki je enostavna za pripravo, okusna in brez peke, potem ste prišli na pravo mesto. Pripravite kolač s pudingom, ki je navdušil še vse, ki so ga probali.

Sestavine

  • 1 liter mleka + 100 ml za namakanje
  • 2 vrečki vanilijevega pudinga
  • 2 žlici gustina
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 250 g margarine
  • 10 banan
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 200 g Nutelle ali druge kreme
  • 400 g albert piškotov
  • 200-250 ml smetane za stepanje

Postopek

  •  Pol kozarca od litra mleka odstavimo, ostalo zavremo.
  • V skledo stresemo 2 vrečki vanilijevega pudinga, 2 žlici gustina, 100 g sladkorja, 2 žlici moke in prilijemo pol kozarca mleka, ki smo ga med nežnim mešanjem izločili.
  • Ko mleko na štedilniku zavre, ga odstavimo s štedilnika in dodamo pudingovo zmes, vrnemo na štedilnik in med mešanjem počakamo, da se puding zgosti.
  • Puding pokrijemo s folijo in ohladimo.
  • Ko smo puding ohladili, ga z mešalnikom premešamo, dodamo 250 g margarine in vse skupaj združimo v kremo.
  • Narežemo 10 banan na zelo majhne koščke.
  • Tretjino smetane damo v skledo in dodamo 100 g naribane čokolade za kuhanje. Vse skupaj združimo.
  • Drugo tretjino kreme damo v drugo posodo in ji dodamo 200 g Nutelle ali druge temne kreme – premešamo z mešalnikom.
  • V tretjo posodo damo zadnjo tretjino smetane in dodamo banane – premešamo.
  • Na en pladenj zložimo 4 x 4 vrste piškotov, ki smo jih predhodno namočili v mleko.
  • Prva plast je krema s čokolado čez piškote. Razporedimo in poravnamo ter ponovno položimo biskvit.
  • Druga plast je krema z bananami, seveda spet biskvit na vrhu.
  •  Tretja plast je na koncu krema z Nutello.
  • 200 ml smetane za stepanje stepemo v trd sneg in jo nanesemo čez nutelino kremo, ki je zadnja plast. Po želji lahko naribate belo ali temno čokolado-
  • Ohladimo in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNajboljša piščančja rižota, kar jih boste jedli
Naslednji članekImate oči sokola, če lahko opazite metulja v tej uganki v manj kot 20 sekundah