Sočno pečena piščančja bedra v bogati omaki iz gorčice, belega vina, svežih zelišč in kančkom smetane. To je hitra ideja za kosilo in tudi dovolj elegantna za posebne priložnosti.
Sestavine
- 800 g piščančjih beder
- 1 čajna žlička soli
- 3/4 čajne žličke črnega popra
- 3 žlice (60 g) masla
- 100 g zelene
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1/2 skodelice (100 ml) belega vina
- 1 skodelica (200 ml) vode
- 2 čajni žlički gorčice
- 1 čajna žlička dijonske gorčice
- 1 1/2 skodelice (300 g) polnomastne smetane
- 1 1/2 skodelice (300 g) polnomastne smetane
Postopek
- Piščančja bedra operemo in osušimo s papirjem.
- Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom.
- Sesekljamo čebulo in zeleno.
- V ponev dodamo 2 žlici olivnega olja in maslo.
- Dodamo piščančja bedra in popečemo na obeh straneh!
- Piščančja bedra preložimo na krožnik.
- V ponev dodamo maslo, sesekljano čebulo in zeleno ter pražimo 5 minut, nato dodamo česen in mešamo še 1 minuto.
- Zdaj dodamo pol skodelice 100 ml vina. Pustimo, da vino zavre in zmanjšamo vsaj na polovico.
- Dodamo 1 skodelico (200 ml) vode ali piščančje juhe, 2 čajni žlički gorčice, 1 čajno žličko gorčice. P+remešamo.
- Dodamo smetano, vrnemo piščančja bedra, ponev pokrijemo in dušimo 10 minut.
- Potresemo s peteršiljem in piščančja bedra so pripravljena!