Sočno pečena piščančja bedra v bogati omaki iz gorčice, belega vina, svežih zelišč in kančkom smetane. To je hitra ideja za kosilo in tudi dovolj elegantna za posebne priložnosti.

Sestavine

  • 800 g piščančjih beder
  • 1 čajna žlička soli
  • 3/4 čajne žličke črnega popra
  • 3 žlice (60 g) masla
  • 100 g zelene
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1/2 skodelice (100 ml) belega vina
  • 1 skodelica (200 ml) vode
  • 2 čajni žlički gorčice
  • 1 čajna žlička dijonske gorčice
  • 1 1/2 skodelice (300 g) polnomastne smetane
  • 1 1/2 skodelice (300 g) polnomastne smetane

Postopek

  1. Piščančja bedra operemo in osušimo s papirjem.
  2. Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom.
  3. Sesekljamo čebulo in zeleno.
  4. V ponev dodamo 2 žlici olivnega olja in maslo.
  5. Dodamo piščančja bedra in popečemo na obeh straneh!
  6. Piščančja bedra preložimo na krožnik.
  7. V ponev dodamo maslo, sesekljano čebulo in zeleno ter pražimo 5 minut, nato dodamo česen in mešamo še 1 minuto.
  8. Zdaj dodamo pol skodelice 100 ml vina. Pustimo, da vino zavre in zmanjšamo vsaj na polovico.
  9. Dodamo 1 skodelico (200 ml) vode ali piščančje juhe, 2 čajni žlički gorčice, 1 čajno žličko gorčice. P+remešamo.
  10. Dodamo smetano, vrnemo piščančja bedra, ponev pokrijemo in dušimo 10 minut.
  11. Potresemo s peteršiljem in piščančja bedra so pripravljena!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako odstraniti trdovratne madeže na steklenih ploščah štedilnika?
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva avto, ga kdo sploh uspe najti?