Odlično pecivo, ki s kremo navduši vsakogar. Kar stopilo se bo v vaših ustih.

Sestavine

  • 700 ml mleka
  • 1 vanilijev sladkor
  • 200 g čokolade
  • 70 g gustina
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 125 g margarine
  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 3 žlice vode
  • 3 žlice kakava
  • 1 vrečka za pecivo
  • Mleti piškoti plazme
  • 100 g mlečne čokolade
  • 3 žlice olja

Postopek

  1. Od mleka ločimo 200 ml in ga zmešamo z gustinom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.
  2. Preostalo mleko segrejmo v loncu.
  3. Mlečno zmes združimo s segretim mlekom in mešamo toliko časa, da se nadev zgosti.
  4. V vroč nadev dodamo čokolado in tako dobro premešamo. Kremo popolnoma ohladimo.
  5. Medtem ko se krema ohlaja, pripravimo biskvit za naše čoko plazma kocke.
  6. Beljakom dodamo ščepec soli in stepemo čvrst sneg.
  7. Postopoma dodajamo sladkor in stepamo, dokler se ne raztopi.
  8. Zmanjšamo moč mešalnika in počasi dodajamo rumenjake.
  9. Suhe sestavine presejemo in ročno premešamo.
  10. Zmes vlijemo v obložen pekač in pečemo 20-25 minut pri 180 stopinjah.
  11. Zdaj, ko je biskvit pripravljen, je čas, da naredimo nadev do konca.
  12. Margarino sobne temperature zmešamo s sladkorjem v prahu.
  13. Počasi dodajamo popolnoma ohlajeno kremo.
  14. Ohlajen biskvit prerežemo na pol in na eno polovico namažemo 2/3 kreme.
  15. Na vrh položimo drugo polovico.
  16. Pecivo hladimo nekaj ur ali najbolje čez noč.
  17. Ohlajeno narežemo na kocke in vsako kocko premažemo s preostalim nadevom.
  18. Povaljajmo kocke v zmleti plazmi za ta dodaten okus.
  19. Stopimo 100 g mlečne čokolade z 2-3 žlicami olja in vsako kocko premažemo z glazuro.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli je pozimi zdravo, da segrejemo toliko, da naokoli hodimo v kratkih rokavih?
Naslednji članek5 priljubljenih živil za zajtrk, ki dejansko okrepijo stres