Ustvarjanje prijetnih piškotov z maslom in marmelado je vedno užitek. Niso le enostavni in hitri za pripravo, temveč tudi neustavljivo okusni. Zaradi mehke teksture, prijetnega okusa in estetske privlačnosti so idealna izbira za praznike ali prijetno popoldne s prijatelji ali družino.

Sestavine

  • 150 g masla sobne temperature
  • 120 g sladkorja
  • Ščepec soli
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja ali vanilijeve esence (po želji)
  • 2 jajci
  • Naribana limonina lupinica ali esenca
  • 1 žlica marmelade
  • 430 g pšenične moke
  • Pol žlice pecilnega praška

Postopek

  1. V posodi zmešajte maslo, sladkor, sol in vanilijo. Mešanico temeljito premešajte z mešalnikom.
  2. Dodajte jajca, naribano limonino lupinico ali esenco in marmelado. Sestavine dobro premešajte.
  3. V zmes vmešajte pšenično moko in pecilni prašek. S kuhalnico temeljito premešajtee in testo zaključite z nežnim gnetenjem s čistimi rokami.
  4. Pustite, da se testo hladi približno 15 minut v zamrzovalniku ali 30 minut v hladilniku.
  5. Ko je testo pripravljeno, je čas za oblikovanje in peko piškotov.
  6. Vzemite približno 30 g mase testa, jih oblikujte v kroglice in jih rahlo sploščite.
  7. Oblikovane piškote položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, tako da v sredini vsakega naredite zarezo.
  8. Med piškoti na pladnju poskrbite za prostor, da se med peko ne sprimejo.
  9. Piškote pečete v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 15 minut oziroma dokler niso pripravljeni.
  10. Pustite, da se piškoti po peki ohladijo na rešetki.
  11. Piškote po želji premažite z malo segrete breskove marmelade.
  12. Obložite jih z naribanim kokosom za dodatno plast okusa in teksture.
  13. Dopolnite videz tako, da v sredinsko režo dodate kanček jagodne marmelade.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVam v jesenskem času pospešeno odpadajo lasje? To je razlog
Naslednji članekOsebnostni test: stvar, ki jo najprej vidite, bo razkrila, ali imate narcistične lastnosti