Ta piščanec po mediteransko ni le okusna jed, ampak je tudi zdrava. Če imate radi obroke, pripravljene v eni posodi, potem je to za vas. Poleg tega je pripravljen v samo 20 minutah, zaradi česar je popoln za naporne delavne dneve.
Sestavine
- 3 velike piščančje prsi
- ¼ skodelice origana, grobo sesekljanega
- 1 žlica večnamenske (navadne) moke
- ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 svež blag rdeč čili
- 3-4 inčuni
- ¾ skodelice suhega belega vina
- 16 izkoščičenih črnih oliv
- 16 češnjevih paradižnikov
- Sol in poper
- 1 pest sesekljanega peteršilja
Postopek
- Piščanca narežite na majhne koščke in ga položite na desko za rezanje. Posolite in popoprate, potresite s posušenim origanom in potresitez moko. Odložite jih na stran, tako da se ne dotikajo.
- Paradižnik in olive prerežite na pol.
- Olupite tri stroke česna in dva stroka zelo drobno narežite.
- Peteršilj drobno sesekljajte in vanj postrgajte preostali strok česna. Dobro premešajte.
- V ponev na srednjem ognju dodate oljčno olje. Ko je zelo vroče, dodajte koščke piščanca. Če je ponev premajhna, naredite v dveh serijah. (Piščanec bi moral biti skoraj pečen, vendar ne povsem)
- Ko so vsi kosi lepo rjavi z vseh strani, potisnite na vrh ponve in dodajte čili, narezan česen in inčune, dušite 30 sekund, medtem ko z leseno žlico lomite inčune. Ponev deglazirate z belim vinom in pustite vreti. Dodajte olive in češnjev paradižnik. Med nežnim mešanjem ali premetavanjem kuhajte še 2-3 minute.
- Zadnjo sekundo dodajte drobno sesekljan česen in mešanico peteršilja, da ohranite to svežino. Mešajte nekaj sekund in odstranite z ognja. Pred serviranjem piščanca pustite počivati v ponvi 2-3 minute.
Video recept
Zadnji prispevki
- Bananin kruh za jagodami, samo eden kos ne bo dovolj
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah