Ta piščanec po mediteransko ni le okusna jed, ampak je tudi zdrava. Če imate radi obroke, pripravljene v eni posodi, potem je to za vas. Poleg tega je pripravljen v samo 20 minutah, zaradi česar je popoln za naporne delavne dneve.

Sestavine

  • 3 velike piščančje prsi
  • ¼ skodelice origana, grobo sesekljanega
  • 1 žlica večnamenske (navadne) moke
  • ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 svež blag rdeč čili
  • 3-4 inčuni
  • ¾ skodelice suhega belega vina
  • 16 izkoščičenih črnih oliv
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • Sol in poper
  • 1 pest sesekljanega peteršilja

Postopek

  1. Piščanca narežite na majhne koščke in ga položite na desko za rezanje. Posolite in popoprate, potresite s posušenim origanom in potresitez moko. Odložite jih na stran, tako da se ne dotikajo.
  2. Paradižnik in olive prerežite na pol.
  3. Olupite tri stroke česna in dva stroka zelo drobno narežite.
  4. Peteršilj drobno sesekljajte in vanj postrgajte preostali strok česna.  Dobro premešajte.
  5. V ponev na srednjem ognju dodate oljčno olje. Ko je zelo vroče, dodajte koščke piščanca.  Če je ponev premajhna, naredite v dveh serijah. (Piščanec bi moral biti skoraj pečen, vendar ne povsem)
  6. Ko so vsi kosi lepo rjavi z vseh strani, potisnite na vrh ponve in dodajte čili, narezan česen in inčune, dušite 30 sekund, medtem ko z leseno žlico lomite inčune. Ponev deglazirate z belim vinom in pustite vreti. Dodajte olive in češnjev paradižnik. Med nežnim mešanjem ali premetavanjem kuhajte še 2-3 minute.
  7. Zadnjo sekundo dodajte drobno sesekljan česen in mešanico peteršilja, da ohranite to svežino. Mešajte nekaj sekund in odstranite z ognja. Pred serviranjem piščanca pustite počivati ​​v ponvi 2-3 minute.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNa takšen način lahko nadomestite sladkor v sladicah, da bi bile bolj zdrave
Naslednji članekKako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?