Čokoladno deblo je sladica, ki se pogosto znajde na božični mizi. Je odličnega videza in zelo okusna, zato vam zagotovo ne bo žal, če jo boste letos pripravili tudi sami.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 55 g sladkorja
  • 30 g moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 15 ml mleka
  • 20 g stopljenega masla

Preliv

  • 50 ml vode
  • 25 g sladkorja
  • 15 ml ruma

Nadev

  • 200 ml smetane
  • 50 g temne čokolade

Dekoracija

  • 100 g temne čokolade.

Postopek

  1. Na pekač položite pergamentni papir.
  2. Pripravite vrelo vodo, ko zavre, jo prelijte v skledo in nad njo stepajte jajca in sladkor do penaste zmesti.
  3. Zmanjšajte hitrost, da se testo zgladi.
  4. Sestavine v prahu presejte v skledo in premešamo.
  5. Masi dodajte mleko in stopljeno maslo.
  6. Mešajte in prelijte v pekač.
  7. Zračne mehurčke izpustite tako, da s pekačem potrkate po mizi.
  8. Pecite v pečici pri 180℃ 15 minut
  9. Pecivo pokrijte s plastično folijo in pustite, da se ohladi.
  10. Sirup pripravite vnaprej tako, da sestavine zmešate v loncu.
  11. Prekuhajte alkohol v žganju.
  12. S čopičem namažite pecivo s sirupom, da se ne izsuši.
  13. Segreto smetano vlijte v narezano čokolado.
  14. Čokolado zelo dobro stopite.
  15. Počasi dodajajte hladno smetano.
  16. Smetano rahlo stepite, da se strdi.
  17. S polovico kreme premažite biskvit in zavijte v rolado.
  18. Ko je zvitek pripravljen, premažite z glazuro.
  19. Torto okrasite s čokoladno skorjo, da bo podobna lubju drevesa.
  20. Pripravite jo tako, da čokolado stopite in razmažete po alu foliji, ohladite in izrežite tanke pravokotnike.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ali lahko najdete skrito številko v 8 sekundah?
Naslednji članekGrah ima lastnosti superživil, vendar je lahko nevaren za nekatere ljudi