Če bi radi naredili novo jed s piščancem, ste prišli na pravo mesto. Piščančja rolada s špinačo in kozjim sirom ni še nikogar razočarala.
Sestavine
- 4 piščančje prsi
- 250 g kozjega sira
- 2 skodelici špinačnih listov
- 2 jajci
- Pol skodelice mleka
- 2 rezini kruha
- Nariban muškatni orešček
- Sol in poper
- Oljčno olje
Postopek
- Očistite piščančje fileje in odvečne delce položite v kuhinjski robot. Dodajte špinačo, kruh z odrezano skorjo, mleko in dve celi jajci. Nadrobite kozji sir in dodajte malo naribanega muškatnega oreščka. Začinite s soljo in poprom. Zmešajte do gladkega.
- Rolado pripravite po navodilih v videoposnetku.
- Dajte ponev na srednji ogenj z nekaj olivnega olja. Dajte prsi z zgornjo stranjo navzdol in pecite do rahlo rjave barve. Obrnite in pecite še z druge strani.
- Postavite v ogreto pečico in pecite 35-40 minut pri 160°C. Ko je pečeno, pustite počivati 5 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?