Če bi radi naredili novo jed s piščancem, ste prišli na pravo mesto. Piščančja rolada s špinačo in kozjim sirom ni še nikogar razočarala.

Sestavine

  • 4 piščančje prsi
  • 250 g kozjega sira
  • 2 skodelici špinačnih listov
  • 2 jajci
  • Pol skodelice mleka
  • 2 rezini kruha
  • Nariban muškatni orešček
  • Sol in poper
  • Oljčno olje

Postopek

  1. Očistite piščančje fileje in odvečne delce položite v kuhinjski robot. Dodajte špinačo, kruh z odrezano skorjo, mleko in dve celi jajci. Nadrobite kozji sir in dodajte malo naribanega muškatnega oreščka. Začinite s soljo in poprom. Zmešajte do gladkega.
  2. Rolado pripravite po navodilih v videoposnetku.
  3. Dajte ponev na srednji ogenj z nekaj olivnega olja. Dajte prsi z zgornjo stranjo navzdol in pecite do rahlo rjave barve. Obrnite in pecite še z druge strani.
  4. Postavite v ogreto pečico in pecite 35-40 minut pri 160°C. Ko je pečeno, pustite počivati 5 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli je cvetača s temnimi lisami še varna za uživanje?
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste v hipu našli vse čebele