Fižolova juha je krepka veganska juha iz belega fižola, špinače in zelenjave, kuhane v kremnem kokosovem mleku. Je zelo enostavna za pripravo in pripravljena v samo 30 minutah.

Sestavine

  • 3 skodelice kuhanega belega fižola
  • 1 skodelica drobno sesekljane bele čebule
  • 1 skodelica sesekljane zelene
  • 1 skodelica sesekljanega korenja
  • 3-4 strok česna
  • 3 skodelice mlade špinače
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • ½ skodelice grobo sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • 1 čajna žlička posušenega timijana
  • ½ čajne žličke čilijevih kosmičev prilagodite okusu
  • Sol po okusu
  • Mleti črni poper po okusu
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 skodelice zelenjavne juhe
  • 1 skodelica kokosovega mleka

Postopek

  1. V skledo dajte približno ½ skodelice kuhanega fižola in ga pretlačite, da dobite gladko pasto. Pasto pustite ob strani.
  2. V loncu segrejemo olje. Dodajte čebulo, zeleno in korenček. Na srednjem ognju pražimo 6-7 minut.
  3. Dodamo sesekljan česen, čilijeve kosmiče, origano in timijan. Pražimo približno minuto.
  4. Dodamo zelenjavno osnovo, kuhan fižol, pretlačen fižol, sol in poper. Kuhajte približno 6-7 minut oziroma dokler se juha ne začne gostiti.
  5. Dodamo mlado špinačo in stepeno kokosovo mleko. Nenehno mešamo minuto in nato kuhamo še nekaj minut, tj. dokler špinačni listi ne ovenijo.
  6. Izklopite štedilnik. Med nenehnim mešanjem juhi dodajte limonin sok.
  7. Okrasite s sesekljanim peteršiljem in uživajte!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 + idej, kako preživeti dolge jesenske večere, da bodo hitreje minili
Naslednji članekZa malico pripravite ta okusen tunin sendvič – božansko!