Ajdova kaša velja za eno izmed bolj zdravih živil. Lahko jo uporabimo kot prilogo ali kot dodatek k solatam. Tokrat smo naredili recept za ajdovo kašo v solati z veliko zelenjave. Lahek obrok za kosilo, ki vas dejansko nasiti
Sestavine za 1 osebo
- 40 g ajdove kaše
- 1 toast
- 1 česen
- 1 jajce
- zelena solata
- redkev
- paradižnik
- koruza
- šampinjoni
- poljubna zelenjava, ki jo želite dodati
- preliv (olje-kis, jogurt …)
- sol, poper
Postopek
- Ajdovo kašo skuhamo po navodilih na vrečki, odcedimo in počakamo, da se ohladi.
- Mehko skuhamo jajce in očistimo ter narežemo vso zelenjavo.
- Šampinjone in toast popečemo na žaru ali v cvrtniku na vroč zrak, premažemo s česnom.
- Vso zelenjavo in ajdovo kašo združimo v skledi za solato. Solimo in polijemo s poljubno polivko. Mi smo uporabili jogurt, malo kisle smetane in veliko strtega česna.
- Solato premešamo, na vrh pa damo na kocke narezan toast, šampinjone in kuhano jajce.
- Če želite lahko jedi dodate še na žaru pečenega piščanca.
- Dober tek.