Ajdova kaša velja za eno izmed bolj zdravih živil. Lahko jo uporabimo kot prilogo ali kot dodatek k solatam. Tokrat smo naredili recept za ajdovo kašo v solati z veliko zelenjave. Lahek obrok za kosilo, ki vas dejansko nasiti

Sestavine za 1 osebo

  • 40 g ajdove kaše
  • 1 toast
  • 1 česen
  • 1 jajce
  • zelena solata
  • redkev
  • paradižnik
  • koruza
  • šampinjoni
  • poljubna zelenjava, ki jo želite dodati
  • preliv (olje-kis, jogurt …)
  • sol, poper

Postopek

  • Ajdovo kašo skuhamo po navodilih na vrečki, odcedimo in počakamo, da se ohladi.
  • Mehko skuhamo jajce in očistimo ter narežemo vso zelenjavo.
  • Šampinjone in toast popečemo na žaru ali v cvrtniku na vroč zrak, premažemo s česnom.
  • Vso zelenjavo in ajdovo kašo združimo v skledi za solato. Solimo in polijemo s poljubno polivko. Mi smo uporabili jogurt, malo kisle smetane in veliko strtega česna.
  • Solato premešamo, na vrh pa damo na kocke narezan toast, šampinjone in kuhano jajce.
  • Če želite lahko jedi dodate še na žaru pečenega piščanca.
  • Dober tek.

Recept za solato z ajdovo kašo in piščancem

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako oprati nahrbtnik?
Naslednji članekTrik, s katerim poskrbite, da vam nikoli več ne bo drselo po ledu