Svinjski zrezki v omaki iz limoninega masla in česna je hitra in okusna jed, ki jo lahko pripravite v manj kot 30 minutah. Kombinacija ocvrte svinjine z bogato omako iz masla, česna in limone ustvarja popolno ravnovesje okusov.
Sestavine
- ¼ skodelice večnamenske moke
- 1 čajna žlička grobe soli
- ½ čajne žličke sveže mletega popra
- 1-2 majhni celi jajci
- 1 skodelica drobtin
- 2 svinjska zrezka
- ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 pest svežega peteršilja
- 1 limona
- 1 žlička posušenega timijana
- 1 strok česna
Postopek
- Svinjske zrezke položite med dve plasti živilske folije in jih s kladivom za meso nežno sploščite, dokler niso tanki. Začinite s soljo in poprom.
- Svež peteršilj drobno nasekljajte in ga postavite na stran.
- Pripravite tri posode – eno z moko, eno z rahlo stepenimi jajci in tretjo z drobtinami, v katere dodate posušen timijan. Dobro premešajte drobtine s timijanom.
- Vsak sploščen kos svinjine najprej potopite v moko, nato v jajca in na koncu še v drobtine, da se enakomerno obložijo.
- V ponev dodajte oljčno olje, ravno toliko, da prekrijete dno, in segrejte na približno 165°C. Panirane šnicle položite v ponev in jih pecite na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
- Ko so šnicli skoraj pečeni, v ponev dodajte maslo in sesekljan česen. Nežno premešajte, da se okusi prepojijo.
- Svinjske šnicle preložite na vroče krožnike. V ponev stisnite sok pol limone in dodajte nasekljan peteršilj. Dobro premešajte in prelijte omako čez šnicle.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kako izbrati in skrbeti za krizanteme v lončkih?
- Na prvi pogled izgleda fantastično, okus je pa sploh odličen: Juha z rdečim zeljem
- Optična iluzija: Najdete krono na sliki sobe?
- 18 živil, ki jih morate uvesti v svojo prehrano, če vam izpadajo lasje
- Recept za slastno tribarvno čokoladno torto
- Uganka: Vsi lahko vidimo lisico, vendar le pravi geniji bodo našli razlike na sliki