Svinjski zrezki v omaki iz limoninega masla in česna je hitra in okusna jed, ki jo lahko pripravite v manj kot 30 minutah. Kombinacija ocvrte svinjine z bogato omako iz masla, česna in limone ustvarja popolno ravnovesje okusov.

Sestavine

  • ¼ skodelice večnamenske moke
  • 1 čajna žlička grobe soli
  • ½ čajne žličke sveže mletega popra
  • 1-2 majhni celi jajci
  • 1 skodelica drobtin
  • 2 svinjska zrezka
  • ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 1 pest svežega peteršilja
  • 1 limona
  • 1 žlička posušenega timijana
  • 1 strok česna

Postopek

  1. Svinjske zrezke položite med dve plasti živilske folije in jih s kladivom za meso nežno sploščite, dokler niso tanki. Začinite s soljo in poprom.
  2. Svež peteršilj drobno nasekljajte in ga postavite na stran.
  3. Pripravite tri posode – eno z moko, eno z rahlo stepenimi jajci in tretjo z drobtinami, v katere dodate posušen timijan. Dobro premešajte drobtine s timijanom.
  4. Vsak sploščen kos svinjine najprej potopite v moko, nato v jajca in na koncu še v drobtine, da se enakomerno obložijo.
  5. V ponev dodajte oljčno olje, ravno toliko, da prekrijete dno, in segrejte na približno 165°C. Panirane šnicle položite v ponev in jih pecite na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
  6. Ko so šnicli skoraj pečeni, v ponev dodajte maslo in sesekljan česen. Nežno premešajte, da se okusi prepojijo.
  7. Svinjske šnicle preložite na vroče krožnike. V ponev stisnite sok pol limone in dodajte nasekljan peteršilj. Dobro premešajte in prelijte omako čez šnicle.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe najti ptico na sliki?
Naslednji članekNapake, ki jih vsi naredimo med pranjem brisač