Ste zelo lačni in se vam mudi. Nimate časa, da bi gnetli testo, ga pustili vzhajati in nato še čakali 20 minut, da se vaša najljubša jed speče v pečici. Rešitev je pizza iz ponve. Ne boste potrebovali kvasa in nobenih posebnih spretnosti, tako zelo je enostavna.
Sestavine
Testo:
- 1 skodelica večnamenske moke
- 125 g grškega jogurta
- 1 čajna žlica pecilnega praška
- 1 čajna žlica sladkorja
- sol
- olivno olje (za namestitev)
Omaka:
- pol skodelice paradižnikove omake
- pol čajne žličke bazilike
- sol in poper
Dodatki:
- salama
- mozzarela
- poljubno
Postopek
V skledo vsujte moko, dodajte jogurt, sladkor, pecilni prašek, ščep soli in dobro premešajte, dokler ne dobite kompaktnega testa. Leseno desko pomokajte in na njej pregnetite testo. Prerežite ga na pol in eno polovico razvaljajte v krog. Na ogenj položite ponev in dodajte olivno olje, ko se segreje, dodajte nanj testo. Po receptu pripravite omako. Testo v ponvi obrnite in na pečeno stran namažite omako, dodajte mozzarelo in salamo. Pokrijte s pokrovom in počakajte, da se sir na vrhu stopi – takrat lahko pizzo vzamete iz ponve in uživate v njenem okusu.
Video recept: