Če želite navdušiti s svojo torto, potem izberite takšno, ki bo imela rahlo kremo, slasten preliv in mehak biskvit. Kot je ta v nadaljevanju. Stopi se v ustih.

Sestavine

Biskvit:

  • Biskvit morate narediti dvakrat.
  • 6 beljakov
  • 100 g kokosa (kokosove moke)
  • 100 g sladkorja
  • 3 žlice vode

Nadev:

  • 800 ml mleka
  • 8 rumenjakov
  • 60 g koruznega škroba ali gustina
  • 120 g sladkorja
  • 2 vanilijev sladkor
  • 100 g bele čokolade
  • lupina 1 limone (po možnosti bio)
  • 150 g masla pri sobni temperaturi

Malinov preliv:

  • 400 g malin
  • 120 g sladkorja
  • 35 g koruznega škroba ali 1 vanilijev puding
  • 50 ml vode za mešanje škroba
  • 50 g masla

In še:

  • 500 ml smetane za stepanje
  • Raffaello kroglice

Postopek

  1. Najprej pripravimo vanilijevo kremo, ker se ohlaja dlje kot biskvit.
  2. Za nadev potrebujemo le 8 rumenjakov, za skorjo pa dvakrat po 6 beljakov.
  3. V dve skledi ločimo 6 beljakov, v skledo pa damo 8 rumenjakov.
  4. V kozico damo 800 ml mleka in dodamo olupljeno lupinico ene limone.
  5. Limona, za katero boste uporabili lupino, naj bo ekološko pridelana in jo morate dobro oprati.
  6. Mleko z limonino lupinico damo segrevati, dokler ne zavre.
  7. V posebni posodi zmešamo 120 g sladkorja, 60 g koruznega škroba ali koncentrata in 2 vanilijeva sladkorja.
  8. Sladkor in škrob moramo dobro premešati, da v nadevu ni škrobnih grudic.
  9. Začnemo stepati 8 rumenjakov, nato dodamo škrob in sladkor.
  10. Stepamo toliko časa, da dobimo popolnoma enotno in penasto maso.
  11. Ko je mleko segreto, odstranimo limonino lupinico in dodamo mleko v posodo z rumenjaki.
  12. Mešamo dokler ne dobimo popolnoma enotne mase.
  13. Maso vrnemo v lonec in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da začne vreti.
  14. Ko vsa masa začne vreti, kuhamo še 10 sekund in kremo prestavimo v hladno posodo.
  15. V vročo kremo dodamo 100 g bele čokolade.
  16. Mešamo dokler se čokolada ne stopi.
  17. Kremo mešamo toliko časa, da postane žametna.
  18. Kremo pustimo v kuhinji, nekje blizu sebe in jo vsake 3 minute premešamo, da se skorjica ne prime na vrh.
  19. Ko je krema popolnoma ohlajena jo lahko povežemo z maslom.
  20. Pripravimo 150 g masla, ki mora biti sobne temperature.
  21. Maslo ne sme biti hladno, ker se ne bo moglo dobro stepti s kremo.
  22. Maslo na kratko stepamo, mu dodamo malo kreme, stepamo dokler ne dobimo popolnoma enotne mase, dodamo še kremo in tako naprej, dokler ne porabimo vse kreme in dokler ne dobimo enotnega nadeva.
  23. Pripravimo biskvit.
  24. Pripravimo sneg iz 6 beljakov in 100 g sladkorja. Beljake z dodatkom sladkorja stepamo toliko časa, da dobimo fino in čvrsto maso.
  25. Dodamo 100 g nastrganega kokosa in nežno premešamo z metlico, ne z mešalnikom.
  26. Dodamo 3 žlice vode.
  27. Tortni model premera 26 cm namastimo z maslom in potresemo z moko.
  28. To naredimo samo na spodnjem delu modela, stranice pa morajo biti čiste, da se na vrhu ne nabira biskvit.
  29. Pečemo na 180 °C 18 do 20 minut, odvisno od moči pečice.
  30. To ponovimo 2-krat.
  31. V ponev damo 400 g zamrznjenih malin in 120 g sladkorja.
  32. Naj to zavre.
  33. V posebni posodi zmešamo 35 g koruznega škroba ali 1 vanilijev puding z dodatkom 50 ml vode.
  34. Mešamo toliko časa, da dobimo maso brez grudic.
  35. Maso preložimo k že kuhanim malinam s sladkorjem in kuhamo kot puding približno 3 minute, dokler ne vidimo, da je masa postala gosta in da so maline razpadle.
  36. Še vročemu dodamo 50 g masla in premešamo.
  37. Če želite biti natančni, malinov preliv s stehtanjem razdelite na dva enaka dela, če ne, pa približno enakomerno.
  38. En biskvit namažemo z malinovim prelivom. Enako storimo z drugim delom malinovega preliva, ki ga namažemo čez drug biskvit.
  39. To plast z malinami pustimo, da se popolnoma ohladi.
  40. Položimo prvi biskvit, namažemo z vanilijevo kremo, položimo drugi biskvit in jo še na drugi strani namažemo z vanilijevo kremo.
  41. Torto pustimo čez noč v hladilniku.
  42. Naslednji dan dekoriramo s 500 ml stepene smetane in raffaello kroglicami.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekMetoda sejanja, ki vam bo prihranila ogromno časa
Naslednji članekIdeja za hitro kosilo: Slastne testenine z grahom in pršutom