Če so vaše novoletne zaobljube vsebovale tudi bolj zdravo prehrano, potem s temi slastnimi polpeti iz kvinoje in ohrovta ne morete zgrešiti. Pripravite jih in okusite vse dobre sestavine.
Sestavine
- 190 g kvinoje
- 250 ml vode
- 1 žlica kokosovega olja
- 2 jajci
- 0,5 čebule
- 3 stroki česna
- malo soli
- malo popra
- 70 g ohrovta
- 30 g ovsenih kosmičev
- 30 g mandljeve moke
Postopek
- Skuhajte kvinojo po navodilih na embalaži.
- Med kuhanjem na srednjem ognju segrejte pol žlice kokosovega olja. Dodajte čebulo in jo pražite približno 5 minut, dokler ne začne karamelizirati.
- Čebuli dodajte ohrovt in mešajte minuto ali dve, nato odstavite z ognja.
- V veliki skledi stepite jajca. Vmešajte mešanico kvinoje, ohrovta in čebule, česen, sol in poper ter premešajte.
- Dodajte ovsene kosmiče in mandljevo moko. Dobro premešajte, da se poveže.
- Zmes razdelite na štiri enake dele. Vsak del oblikujte v polpet in položite na peki papir.
- V ponvi na kokosovem olju cvrete približno šest minut na vsaki strani in postrežete z omako po izbiri. Lahko jih spečete tudi v cvrtniku na vroč zrak.