Če so vaše novoletne zaobljube vsebovale tudi bolj zdravo prehrano, potem s temi slastnimi polpeti iz kvinoje in ohrovta ne morete zgrešiti. Pripravite jih in okusite vse dobre sestavine.

Sestavine

  • 190 g kvinoje
  • 250 ml vode
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 2 jajci
  • 0,5 čebule
  • 3 stroki česna
  • malo soli
  • malo popra
  • 70 g ohrovta
  • 30 g ovsenih kosmičev
  • 30 g mandljeve moke

Postopek

  1. Skuhajte kvinojo po navodilih na embalaži.
  2. Med kuhanjem na srednjem ognju segrejte pol žlice kokosovega olja. Dodajte čebulo in jo pražite približno 5 minut, dokler ne začne karamelizirati.
  3. Čebuli dodajte ohrovt in mešajte minuto ali dve, nato odstavite z ognja.
  4. V veliki skledi stepite jajca. Vmešajte mešanico kvinoje, ohrovta in čebule, česen, sol in poper ter premešajte.
  5. Dodajte ovsene kosmiče in mandljevo moko. Dobro premešajte, da se poveže.
  6. Zmes razdelite na štiri enake dele. Vsak del oblikujte v polpet in položite na peki papir.
  7. V ponvi na kokosovem olju cvrete približno šest minut na vsaki strani in postrežete z omako po izbiri. Lahko jih spečete tudi v cvrtniku na vroč zrak.

Recept za zdrave in slastne polpete iz kvinoje in ohrovta, Recept za zdrave in slastne polpete iz kvinoje in ohrovta


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če najdete telefon v manj kot 10 sekundah, vam čestitamo!
Naslednji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete skrite mačke na fotografiji v manj kot 15 sekundah