Ta preprost recept lahko pripravi vsak. Čeprav se rižota z bučkami in piščancem morda sliši kot preprosta jed, bodo nekatere sestavine, kot sta belo vino in maslo, naredile veliko razliko in jed privzdignile na popolnoma drug nivo.
Sestavine
- 300 g piščančjega fileja (narezanega na kocke)
- 2 srednji bučki (narezani na kocke)
- 1 skodelica riža
- 1 rdeča čebula (sesekljana)
- 2 stroka česna (sesekljan)
- 1,5 l piščančje juhe
- 1 dl belega vina
- 50 g parmezana
- 3 jušne žlice oljčnega olja
- 30 g masla
- Črni poper
- Sol
Postopek
- Na segreti žlici olivnega olja nekaj minut pražimo piščančje kocke, da spremenijo barvo.
- Ko je piščanec pečen, ga odstavimo.
- Segrejemo še eno žlico olivnega olja in na njem nekaj minut pražimo bučke, da se zmehčajo.
- Ko so podušene, pustimo bučke ob strani skupaj s piščančjimi kockami.
- V globlji ponvi segrejemo zadnjo žlico olivnega olja in masla, dodamo rdečo čebulo in jo nekaj minut pražimo.
- Dodamo česen, dušimo eno minuto, nato dodamo riž. Riž dušimo približno dve minuti, dokler ne postekleni.
- Prilijemo belo vino in mešamo, dokler ne izhlapi.
- Nato med mešanjem dodajmo po eno žlico piščančje juhe. To traja približno 20 minut, dokler rižota ne postane kremasta.
- Ko je riž kuhan, dodamo bučke in piščanca, potresemo z naribanim parmezanom ter začinimo s soljo in poprom.
- Po želji dodamo svežo baziliko.
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku