Ta preprost recept lahko pripravi vsak. Čeprav se rižota z bučkami in piščancem morda sliši kot preprosta jed, bodo nekatere sestavine, kot sta belo vino in maslo, naredile veliko razliko in jed privzdignile na popolnoma drug nivo.

Sestavine

  • 300 g piščančjega fileja (narezanega na kocke)
  • 2 srednji bučki (narezani na kocke)
  • 1 skodelica riža
  • 1 rdeča čebula (sesekljana)
  • 2 stroka česna (sesekljan)
  • 1,5 l piščančje juhe
  • 1 dl belega vina
  • 50 g parmezana
  • 3 jušne žlice oljčnega olja
  • 30 g masla
  • Črni poper
  • Sol

Postopek

  1. Na segreti žlici olivnega olja nekaj minut pražimo piščančje kocke, da spremenijo barvo.
  2. Ko je piščanec pečen, ga odstavimo.
  3. Segrejemo še eno žlico olivnega olja in na njem nekaj minut pražimo bučke, da se zmehčajo.
  4. Ko so podušene, pustimo bučke ob strani skupaj s piščančjimi kockami.
  5. V globlji ponvi segrejemo zadnjo žlico olivnega olja in masla, dodamo rdečo čebulo in jo nekaj minut pražimo.
  6. Dodamo česen, dušimo eno minuto, nato dodamo riž. Riž dušimo približno dve minuti, dokler ne postekleni.
  7. Prilijemo belo vino in mešamo, dokler ne izhlapi.
  8. Nato med mešanjem dodajmo po eno žlico piščančje juhe. To traja približno 20 minut, dokler rižota ne postane kremasta.
  9. Ko je riž kuhan, dodamo bučke in piščanca, potresemo z naribanim parmezanom ter začinimo s soljo in poprom.
  10. Po želji dodamo svežo baziliko.

Rižota s piščancem in bučkami, odličen recept za poletne dni


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Imate top vid in visok IQ, če lahko opazite čudno rdeče letalo v 7 sekundah
Naslednji članek6 stvari, ki jih ne smete imeti v spalnici, da boste mirno spali