Pri pripravi hrane v pečici je neizogibno, da se sčasoma na steklenem delu vrat nabere maščoba.

Čiščenje mastnih madežev je lahko naporno delo, še posebej, če tega ne počnete redno. Gospodinje najpogosteje posežejo po kemičnih sredstvih, saj verjamejo, da bodo tako najhitreje in najučinkoviteje očistile vrata pečice.

S tem trikom bodo zamaščena vrata pečice zasijala kot nova
Čiščenje pečice

Vendar pa so ti izdelki dragi in imajo močan vonj, ki lahko zaide v notranjost pečice in se po prvi uporabi pečice po čiščenju tudi “preseli” na hrano.

Da se vam to ne bi zgodilo, poskusite na naraven način odstraniti mastne madeže z vrat pečice.

Kako na naraven način odstraniti mastne madeže?

Spustite vrata štedilnika, na stekleni del nalijte plast sode bikarbone, nato pa še malo tople vode. Zmes, ki jo boste dobili, bo podobna gostejši pasti.

To mešanico pustimo stati na vratih pečice vsaj pol ure, nato pa vzamemo kos aluminijaste folije, jo zmečkamo in z njo močno zdrgnemo stekleni del. Kombinacija sode bikarbone in tople vode bo poskrbela, da se bo maščoba raztopila, drgnjenje z aluminijasto folijo pa stekla ne bo poškodovalo, ampak ga bo zloščilo.

Na koncu tega postopka samo obrišite stekleni del vrat pečice z vlažno krpo iz mikrovlaken in pustite, da se posuši.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKrompir in visok krvni tlak. Ga res ne bi smeli uživati, če imate hipertenzijo?
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #11