Ta bogata in okusna jed združuje široke rezance, kremasto omako z nežno pikantnostjo čilija in hrustljavo zapečeno salamo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 stroki česna, drobno sesekljani
  • ½ žličke suhih čili kosmičev
  • 140 g salame (narezane na majhne kocke)
  • 1 žlička suhega origana
  • 2 skodelici piščančje jušne osnove
  • 400 g širokih rezancev
  • 1 skodelica naribanega parmezana
  • 1 skodelica sladke smetane
  • 1 pest svežega peteršilja, nasekljanega
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in testenine skuhamo nekoliko manj kot al dente (če uporabljamo suhe testenine). Preden jih odcedimo, prihranimo eno skodelico škrobne vode od kuhanja.
  2. Na suhi ponvi pri srednji temperaturi popečemo narezano salamo, dokler ne postane hrustljava. Odložimo jo na stran, maščobo v ponvi pa prihranimo.
  3. V isti ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo sesekljan česen, čili kosmiče in origano.
  4. Pražimo približno 1 minuto, dokler ne zadiši.
  5. Prilijemo piščančjo osnovo, solimo in popramo po okusu ter zavremo. Pustimo, da se tekočina zmanjša za tri četrtine.
  6. Dodamo sladko smetano in kuhamo, dokler se rahlo ne zgosti. Nato dodamo nekoliko podkuhane testenine in jih kuhamo še 1 minuto, da vpijejo omako.
  7. Zmanjšamo ogenj na minimum in vmešamo nariban parmezan ter nasekljan peteršilj (nekaj prihranimo za okras). Mešamo, dokler se sir ne stopi in omaka lepo poveže s testeninami.
  8. Jed serviramo takoj, okrašeno s hrustljavo salamo in preostalim peteršiljem.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Testenine za hitro kosilo, ko potrebujete nekaj nasitnega


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVzame ogromno življenj na leto: To so simptomi smrtonosne bolezni, ki jih ženske pogosto ignorirajo
Naslednji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete skritega srca na sliki v 10 sekundah