Slani zvitki so hitro pripravljeni. Ni veliko dela, le počakati je treba, da se ohladijo. Na koncu vas čaka odlična večerja ali hladna predjed za goste.

Sestavine

  • 6 jajc
  • ravna čajna žlička soli
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 100 ml olja
  • 500 g vlečenega testa (7 skorjic v eni roladi)

Nadev

  • 500 g mehkega sira
  • 200 g kisle smetane
  • ščepec – dve soli
  • 150 g šunke
  • 3 kumarice
  • 100 g kulena
  • 1 žlica ajvarja

Postopek

  1. Jajca stepemo s soljo, nato dodamo olje, vodo in jogurt ter mešamo dokler se vse ne poveže.
  2. Skorjo razdelimo na 2 dela. V paketu je običajno od 14 do 16 listov, v eno rolado pa jih gre 7, če so zelo tanki lahko 8.
  3. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
  4. Na pekač in čez prvi list položimo peki papir, prelijemo s pol zajemalke preliva in ga namažemo, nato pa liste zlagamo enega na drugega in jih premažemo s prelivom. Glejte video.
  5. Pečemo 15-20 minut, ne sme biti prepečen, ker ga ne boste zlahka upognili.
  6. Pečeno testo skupaj s papirjem položimo na krpo.
  7. Medtem ko se testo peče naredimo nadev. Zmešamo sir, kislo smetano in sol ter premešamo.
  8. Razdelimo na 2 dela. V enega damo naribano šunko in kumare, v drugega pa žlico ajvarja in sesekljan kulen.
  9. Po želji lahko naredimo različne nadeve, to je samo primer.
  10. Ko je vse skupaj ohlajeno eno koro namažemo z enim, drugo pa z drugim nadevom in vse skupaj spet zavijemo.
  11. Do serviranja hranimo v hladilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Stavimo, da mravlje ne najdete v 15 sekundah
Naslednji članekOptična iluzija: Imate popoln vid, če v nekaj sekundah najdete skrito mačko