Slani zvitki so hitro pripravljeni. Ni veliko dela, le počakati je treba, da se ohladijo. Na koncu vas čaka odlična večerja ali hladna predjed za goste.
Sestavine
- 6 jajc
- ravna čajna žlička soli
- 200 ml jogurta
- 200 ml vode
- 100 ml olja
- 500 g vlečenega testa (7 skorjic v eni roladi)
Nadev
- 500 g mehkega sira
- 200 g kisle smetane
- ščepec – dve soli
- 150 g šunke
- 3 kumarice
- 100 g kulena
- 1 žlica ajvarja
Postopek
- Jajca stepemo s soljo, nato dodamo olje, vodo in jogurt ter mešamo dokler se vse ne poveže.
- Skorjo razdelimo na 2 dela. V paketu je običajno od 14 do 16 listov, v eno rolado pa jih gre 7, če so zelo tanki lahko 8.
- Pečico prižgemo na 200 stopinj.
- Na pekač in čez prvi list položimo peki papir, prelijemo s pol zajemalke preliva in ga namažemo, nato pa liste zlagamo enega na drugega in jih premažemo s prelivom. Glejte video.
- Pečemo 15-20 minut, ne sme biti prepečen, ker ga ne boste zlahka upognili.
- Pečeno testo skupaj s papirjem položimo na krpo.
- Medtem ko se testo peče naredimo nadev. Zmešamo sir, kislo smetano in sol ter premešamo.
- Razdelimo na 2 dela. V enega damo naribano šunko in kumare, v drugega pa žlico ajvarja in sesekljan kulen.
- Po želji lahko naredimo različne nadeve, to je samo primer.
- Ko je vse skupaj ohlajeno eno koro namažemo z enim, drugo pa z drugim nadevom in vse skupaj spet zavijemo.
- Do serviranja hranimo v hladilniku.