Carski praženec je preprost, a okusen sladek obrok, ki je idealen tako za zajtrk kot za sladico. Postrežemo ga lahko z različnimi dodatki, kot so marmelada, jabolčna čežana ali kompot.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja
  • 150 ml mleka
  • 180 g ostre moke
  • ščepec soli
  • 50 g masla
  • Dodatki po želji: marmelada, kompot, jabolčni pire, sladkor v prahu

Priprava

  1. Ločite rumenjake in beljake. Beljake stepite v trd sneg.
  2. Rumenjake zmešajte z mlekom, soljo, sladkorjem in moko. Vse skupaj dobro premešajte, da nastane gladka zmes.
  3. Nežno vmešajte beljakov sneg v pripravljeno zmes, da ohranite zračnost testa.
  4. Na majhnem ognju stopite maslo v ponvi ali pekaču. Zmes vlijte v pekač in pustite, da spodnja stran testa porjavi.
    Ko je spodnja stran pečena, testo razdelite na manjše kose, da jih boste lažje obračali.
  5. Kose obrnite in jih pecite še nekaj minut, dokler niso zlato rjavi.
  6. Postrezite z jabolčno čežano, sladkorjem v prahu ali marmelado po vaši izbiri.

Ta jed bo všeč vsem, ki imate radi palačinke. Je enostavnejša za pripravo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Podrli boste rekord, če v 10 sekundah rešite to iluzijo
Naslednji članekOdlične ideje, kaj narediti z zelenimi paradižniki