Carski praženec je preprost, a okusen sladek obrok, ki je idealen tako za zajtrk kot za sladico. Postrežemo ga lahko z različnimi dodatki, kot so marmelada, jabolčna čežana ali kompot.
Sestavine
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- 150 ml mleka
- 180 g ostre moke
- ščepec soli
- 50 g masla
- Dodatki po želji: marmelada, kompot, jabolčni pire, sladkor v prahu
Priprava
- Ločite rumenjake in beljake. Beljake stepite v trd sneg.
- Rumenjake zmešajte z mlekom, soljo, sladkorjem in moko. Vse skupaj dobro premešajte, da nastane gladka zmes.
- Nežno vmešajte beljakov sneg v pripravljeno zmes, da ohranite zračnost testa.
- Na majhnem ognju stopite maslo v ponvi ali pekaču. Zmes vlijte v pekač in pustite, da spodnja stran testa porjavi.
Ko je spodnja stran pečena, testo razdelite na manjše kose, da jih boste lažje obračali. - Kose obrnite in jih pecite še nekaj minut, dokler niso zlato rjavi.
- Postrezite z jabolčno čežano, sladkorjem v prahu ali marmelado po vaši izbiri.
Zadnji prispevki
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi
- Vse več vrtnarjev opušča okopavanje in to je razlog
- Tako pripravite izjemno sočno telečjo pečenko v pečici
- Iz te rastline, ki raste skoraj povsod, lahko pripravite zelo okusen in zdrav čaj
- Če boste to sestavino dodali zeljni solati, bo ta imela okus kot babičina