Preprosta, a izjemno okusna hrenova omaka, ki se odlično poda k mesnim jedem, še posebej k velikonočni šunki, govedini ali pečenki. Kremasta majonezna osnova s pikantnim hrenom, svežim limoninim sokom in aromatičnim drobnjakom pričara bogat okus z minimalnim trudom.

Sestavine

  • 120 g majoneze
  • 1–2 žlici hrena
  • 1 žlička sveže stisnjenega limoninega soka (ali po okusu)
  • 1 žlička drobno narezanega svežega drobnjaka
  • ¼ žličke mletega črnega popra (lahko tudi več ali manj)

Postopek

  1. V manjši posodici zmešajte majonezo, 1 žlico hrena, limonin sok, drobnjak in črni poper.
  2. Poskusite in po okusu dodajte še malo hrena, limoninega soka ali popra, če želite močnejši okus.
  3. Pokrijte s pokrovom ali folijo in shranite v hladilnik, ali pa omako takoj postrezite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Šunka, glazirana z medom in gorčico


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe imate te zdravstvene težave, hrena ni priporočljivo jesti
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe najti ptico na sliki v 4 sekundah? Mnogim je …