Biskvit je mehak in sočen s fino malinovo sadno kremo v kombinaciji s čokoladno kremo, ob kateri ne morete ostati ravnodušni.

Sestavine

BISKVIT:

  • 8 beljakov
  • 120 g sladkorja
  • 50 g orehov
  • 60 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 30 g kakava v prahu

MALININA KREMA:

  • 500 g malin
  • 100 g sladkorja
  • 200 ml vode
  • 1 malinov puding
  • 40 g moke

ČOKOLADNA KREMA:

  • 500 ml mleka
  • 8 rumenjakov
  • 110 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g margarine ali masla

GANACHE:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml smetane za stepanje

Postopek

PRIPRAVA BISKVITA

  1. V 30 g moke dodamo 1/2 pecilnega praška in premešamo.
  2. Dodamo 15 g kakava v prahu in nadaljujemo z mešanjem.
  3. V drugo skledo dodamo 4 beljake in penasto mešamo.
  4. Postopoma dodajamo 60 g sladkorja, mešamo, da dobimo trd sneg.
  5. Dodamo pripravljeno moko in 25 g mletih orehov, zmešamo z metlico.
  6. Zmes razporedimo na namaščen papir v model 20 x 31 cm.
  7. Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za približno 15 minut.
  8. . Postopek priprave ponovimo na enak način, da na koncu dobimo dva biskvita.
  9. Pustimo jih, da se ohladijo.

PRIPRAVA MALINOVE KREME

  1. V lonec dodamo maline (lahko zamrznjene), sladkor in 100 ml vode, zavremo.
  2. Zmešamo malinov puding, moko in preostalo vodo.
  3. Ko se maline zmehčajo, jih odstavimo in vmešamo v pripravljene sestavine.
  4. Vse skupaj ponovno zavremo.
  5. Takoj vroče premažemo po obeh biskvitih in vse skupaj pustimo, da se ohladi.

PRIPRAVA ČOKOLADNE KREME

  1. V skledo dodamo rumenjake in sladkor, penasto umešamo.
  2. Dodamo kakav v prahu, moko in 100 ml mleka ter premešamo.
  3. Preostalo mleko vlijemo v lonec in zavremo.
  4. Ko mleko zavre, ga odstavimo in vanj vmešamo pripravljene sestavine.
  5. Vse skupaj vrnemo na nižjo temperaturo in premešamo.
  6. Na koncu dodamo čokolado za kuhanje (narezano ali na kapljice) in mešamo dokler se čokolada ne stopi.
  7. Kremo prestavimo v skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo, da se ohladi.
  8. Ohlajeni kremi odstranimo folijo in jo premešamo.
  9. Dodamo narezano margarino ali maslo (sobne temperature) in premešamo.

ZLAGANJE

  1. Na pladenj položimo biskvit z malinami, okrog pa obroč.
  2. Razporedimo polovico kreme.
  3. Položimo drugi biskvit z malinami.
  4. Razporedite s preostankom kreme.
  5. Stepeno smetano prelijemo čez čokolado za kuhanje (narezano ali na kapljice).
  6. Sopimo v mikrovalovni pečici ali na pari.
  7. Ganache razporedimo po površini.
  8. Pecivo postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTa preprost trik naredi hladno maslo mehko in mazljivo
Naslednji članek9 stvari, ki jih lahko čistite z detergentom za pranje perila (poleg samo oblačil)