Biskvit je mehak in sočen s fino malinovo sadno kremo v kombinaciji s čokoladno kremo, ob kateri ne morete ostati ravnodušni.
Sestavine
BISKVIT:
- 8 beljakov
- 120 g sladkorja
- 50 g orehov
- 60 g moke
- 1 pecilni prašek
- 30 g kakava v prahu
MALININA KREMA:
- 500 g malin
- 100 g sladkorja
- 200 ml vode
- 1 malinov puding
- 40 g moke
ČOKOLADNA KREMA:
- 500 ml mleka
- 8 rumenjakov
- 110 g sladkorja
- 60 g moke
- 20 g kakava v prahu
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g margarine ali masla
GANACHE:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 150 ml smetane za stepanje
Postopek
PRIPRAVA BISKVITA
- V 30 g moke dodamo 1/2 pecilnega praška in premešamo.
- Dodamo 15 g kakava v prahu in nadaljujemo z mešanjem.
- V drugo skledo dodamo 4 beljake in penasto mešamo.
- Postopoma dodajamo 60 g sladkorja, mešamo, da dobimo trd sneg.
- Dodamo pripravljeno moko in 25 g mletih orehov, zmešamo z metlico.
- Zmes razporedimo na namaščen papir v model 20 x 31 cm.
- Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za približno 15 minut.
- . Postopek priprave ponovimo na enak način, da na koncu dobimo dva biskvita.
- Pustimo jih, da se ohladijo.
PRIPRAVA MALINOVE KREME
- V lonec dodamo maline (lahko zamrznjene), sladkor in 100 ml vode, zavremo.
- Zmešamo malinov puding, moko in preostalo vodo.
- Ko se maline zmehčajo, jih odstavimo in vmešamo v pripravljene sestavine.
- Vse skupaj ponovno zavremo.
- Takoj vroče premažemo po obeh biskvitih in vse skupaj pustimo, da se ohladi.
PRIPRAVA ČOKOLADNE KREME
- V skledo dodamo rumenjake in sladkor, penasto umešamo.
- Dodamo kakav v prahu, moko in 100 ml mleka ter premešamo.
- Preostalo mleko vlijemo v lonec in zavremo.
- Ko mleko zavre, ga odstavimo in vanj vmešamo pripravljene sestavine.
- Vse skupaj vrnemo na nižjo temperaturo in premešamo.
- Na koncu dodamo čokolado za kuhanje (narezano ali na kapljice) in mešamo dokler se čokolada ne stopi.
- Kremo prestavimo v skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo, da se ohladi.
- Ohlajeni kremi odstranimo folijo in jo premešamo.
- Dodamo narezano margarino ali maslo (sobne temperature) in premešamo.
ZLAGANJE
- Na pladenj položimo biskvit z malinami, okrog pa obroč.
- Razporedimo polovico kreme.
- Položimo drugi biskvit z malinami.
- Razporedite s preostankom kreme.
- Stepeno smetano prelijemo čez čokolado za kuhanje (narezano ali na kapljice).
- Sopimo v mikrovalovni pečici ali na pari.
- Ganache razporedimo po površini.
- Pecivo postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju