Ta cheesecake brez peke ni le čudovit na pogled, temveč je tudi okusen kontrast običajnim sirnim tortam. S hrustljavo podlago, svilnato sredico in prepoznavno zeleno kremo od pistacij je ta torta popolna izbira kadar koli želite navdušiti svoje goste z nekaj drugačnim.

Sestavine

Za podlago:

  • 250 g polnozrnatih keksov
  • 150 g stopljenega masla
  • 100 g olupljenih pistacij

Za kremo:

  • 600 g kremnega sira
  • 250 g kreme od pistacij
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 vrečka želatine

Za preliv (toping):

  • 4–5 žlic kreme od pistacij
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 žlici mletih pistacij

Postopek

Podlaga:

  • V multipraktiku zmeljemo kekse in pistacije.
  • Dodamo stopljeno maslo in zmešamo v enotno zmes.
  • Tortni obroč (24 cm) premažemo z maslom in obložimo z obodom papirja za peko.
  • Piškotno maso enakomerno razporedimo po dnu in dobro potlačimo, da nastane čvrsta podlaga.
  • Kalup postavimo v hladilnik, da se strdi, medtem ko pripravljamo kremo.

Krema:

  • Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu do gladkega.
  • Dodamo pistacijevo kremo in dobro premešamo.
  • Sladko smetano stepemo v čvrst šlag in jo nežno vmešamo v maso.
  • Želatino pripravimo po navodilih na embalaži (navadno z nekaj žlicami vode), segrejemo in vmešamo v kremo.
  • Kremo prelijemo čez ohlajeno podlago in jo lepo poravnamo.
  • Torto hladimo vsaj 4 ure (najbolje čez noč), da se lepo strdi.

Preliv in dekoracija:

  • Po ohlajeni torti previdno premažemo plast kreme od pistacij.
  • S preostalim stepenim šlagom ob robu nabrizgamo rožice.
  • Celotno torto posujemo z mletimi pistacijami.

Recept: Cheesecake s pistacijo (sirna torta), morate jo poskusiti

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za rolado s pistacijami in malinami


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPotrebujete samo eno živilo, da bodo vaše orhideje noro cvetele
Naslednji članekTo je najbolj enostaven način, kako zložiti majico