Jabolčna pita je klasična sladica, vendar obstaja toliko novejših verzij, da težko najdemo tisto “ta staro”, ki so jo pripravljale naše babice in ki je bila vedno najboljša. Danes z vami delimo ravno ta recept.

Sestavine

Merilo je kozarec 200 ml.

Biskvit:

  • 3 jajca
  • 1 kozarec sladkorja
  • 1 kozarec mleka
  • 1 kozarec olja
  • 2 kozarca navadne moke
  • 1 pecilni prašek

Nadev:

  • 1 kg jabolk
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 5 žlic zdroba

Dekoracija:

  • sladkor v prahu
Stari, klasični recept za jabolčno pito, po katerem so pekle naše babice
Jabolka razporedimo po pekaču. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Najprej pripravimo nadev. Olupimo in očistimo jabolka in jih naribamo.
  • Jabolka damo v lonec, dodamo 3 žlice sladkorja in 1 žličko cimeta. Damo na ogenj in pustimo, da se duši 15 minut. Med dušenjem dodamo 5 žlic zdroba. Ko je nadev končan, ga ohladimo.
  • Pripravimo testo.
  • V skledo damo jajca, sladkor in zmešamo z električnim mešalnikom, dokler zmes ni puhasta.
  • Dodamo mleko in na hitro premešamo.
  • Prilijemo še olje in znova na hitro premešamo.
  • Na koncu dodamo še moko in pecilni prašek.
  • Premešamo, da se sestavine med seboj dobro premešajo.
  • Namastimo pekač in ga posujemo z moko.
  • Zmes razdelimo na dva dela in prvi del damo v pekač.
  • Pečemo na 180 stopinj, 10 minut.
  • Pekač vzamemo iz pečice in na biskvit položimo dušena jabolka.
  • Prelijemo z preostankom zmesi in vrnemo v pečico za 35 minut.
  • Ko je pita pečena in ohlajena, jo posujemo s sladkorjem v prahu.

Video recept

Pripravite tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj lahko storimo za boljši spanec?
Naslednji članekKako narediti popolno govejo juho?