Tisti, ki imate radi piščanca, se verjetno srečujete s težavo, ki jo prinese peka prsi v pečici – hitro se namreč zgodi, da postanejo suha in je okus v ustih podoben žagovini. No, če jih boste pripravili po tem receptu, se vam to ne bo zgodilo.

Sestavine

  • 4 piščančje prsi brez kosti in kože
  • 1 žlica oljčnega olja ali avokadovega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička paprike
  • pol čajne žličke česna v prahu
  • pol čajne žličke posušenega timijana ali origana, peteršilja ali drugih zelišč
  • pol čajne žličke sveže mletega črnega popra

Postopek

  1. Pečico segrejte na 220 °C. V manjši skledi zmešajte papriko, česen v prahu, timijan, sol in poper.
  2. Piščančje prsi rahlo premažite z olivnim oljem, nato pa z mešanico začimb obilno natrite obe strani piščanca.
  3. Piščančje prsi položite v pekač in jih pecite 20 do 25 minut, odvisno od velikosti.
  4. Pustite piščanca nekaj minut počivati, da se sokovi prerazporedijo po mesu, nato pa ga postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Imate dovolj dober vid, da opazite leoparda na sliki?
Naslednji članekNe zavrzite kartonskih škatel, vse to lahko naredite iz njih