Tisti, ki imate radi piščanca, se verjetno srečujete s težavo, ki jo prinese peka prsi v pečici – hitro se namreč zgodi, da postanejo suha in je okus v ustih podoben žagovini. No, če jih boste pripravili po tem receptu, se vam to ne bo zgodilo.
Sestavine
- 4 piščančje prsi brez kosti in kože
- 1 žlica oljčnega olja ali avokadovega olja
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička paprike
- pol čajne žličke česna v prahu
- pol čajne žličke posušenega timijana ali origana, peteršilja ali drugih zelišč
- pol čajne žličke sveže mletega črnega popra
Postopek
- Pečico segrejte na 220 °C. V manjši skledi zmešajte papriko, česen v prahu, timijan, sol in poper.
- Piščančje prsi rahlo premažite z olivnim oljem, nato pa z mešanico začimb obilno natrite obe strani piščanca.
- Piščančje prsi položite v pekač in jih pecite 20 do 25 minut, odvisno od velikosti.
- Pustite piščanca nekaj minut počivati, da se sokovi prerazporedijo po mesu, nato pa ga postrezite.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak