Rižota je hitro pripravljena jed, ki je kljub hitri pripravi zelo okusna. Obogatimo jo z različnimi sestavina, lahko z gobami, šparglji, kozicami ali piščancem.

Sestavine

  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 skodelica riža
  • čebula
  • korenček
  • grah v pločevinki
  • olivno olje
  • sol, poper, suha mešanica začimb, paprika, timijan
  • paradižnikova omaka
  • peteršilj
  • 20 g masla

Postopek

  • Piščanca narežemo na trakove in začinimo z: oljčnim oljem, soljo, poprom, timijanom, suho mešanico začimb in papriko. Do uporabe pustimo v hladilniku.
  •  Meso pražimo 5 minut v ponvi na olju.
  • Meso odstranimo in v isto posodo dodamo sesekljano čebulo ter pražimo nekaj minut.
  • Dodamo korenje.
  • Meso vrnemo v posodo in vse premešamo. Dodamo 50 ml paradižnikove omake in še malo timijana.
  • Dodamo 300 ml vode in pustimo vreti 5 minut
  • Dodamo 1 kuhanega riž in grah iz konzerve. Vse skupaj dušimo 10 minut.
  • Za bolj kremasto rižoto na koncu dodamo 20 gramov masla in premešamo.
  • Dodamo peteršilj in začinimo po okusu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZvarek za orhideje, po katerem bo rastlina polna cvetov: Naredite ga samo iz 2 sestavin
Naslednji članekRecept za kolač, ki bo obnorel vaše goste