V vročih dneh se nikomur ne da ždeti pred štedilnikom in kuhati “na veliko”. Toda okusen obrok lahko pripravite tudi v 20 minutah. Te testenine so izjemne, okusne in lahke za pripravo.
Sestavine
- 3 srednje bučke, narezane na tanke rezine (približno 300-450 g)
- 100 g na tanke rezine narezane delikatesne šunke, sesekljane
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja (približno 30 ml)
- 2 stroka česna, strta in olupljena
- 250 g testenin
- Nekaj listov bazilike
- Sol in poper
- 1/2 skodelice parmezana (približno 45-50 g)
Postopek
- Velik lonec napolnite z vodo, dodajte velikodušen ščepec soli in zavrite, medtem pa se lotite bučk.
- V veliko ponev na srednjem ognju dodajte olje, segrejte, nato dodajte bučke skupaj s ščepcem soli in jih pražite približno 10 minut, ko so napol kuhane in se nekoliko obarvajo, dodajte česen, baziliko, poper in šunko ter med kuhanjem testenin kuhajte na srednji nizki temperaturi.
- Dodajte testenine v vrelo vodo, jih kuhajte, dokler niso al dente, ko so, v ponev dajte polno zajemalko škrobnate vode, povečajte ogenj na srednje visoko, pustite, da zavre, nato dodajte testenine.
- Kuhajte nekaj minut oziroma dokler se omaka ne zgosti in prevzame ves ta okus.
- Postrezite s parmezanom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kako očistiti tuš kabino: Če jo obrišete z mešanico teh dveh sestavin, bo sijoča dolgo časa
- Če je vaša denarnica te barve – jo takoj zamenjajte
- Optična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?
- Za spremembo ražnjiče pripravite na takšen način, všeč bodo vsem
- Pospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
- Napake, ki jih vsi delamo pri peki palačink in zato niso tako okusne