Ražnjiči so popoln poletni obrok za piknik, vrtno zabavo ali hitro kosilo – tokrat so nabodala s klobaso in zelenjavo in združujejo bogat okus in barvito predstavitev.

Sestavine

  • 250 g klobas za žar
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 bučka
  • 1 rdeča čebula
    250 g svežih gob
  • Olivno olje
  • Sol, poper
  • Suhe začimbe po izbiri (timijan, origano, dimljena paprika)
  • Lesena ali kovinska nabodala

PRIPRAVITE TUDI: Recept za domače čevapčiče, ker se žar sezona bliža

Postopek

  1. Če uporabljate lesena nabodala, jih predhodno namočite v vodi za vsaj 20 minut, da se med peko ne zažgejo.
  2. Zelenjavo operite in narežite na približno enako velike koščke: paprike in bučke na kocke, čebulo na večje kose, gobe pa razpolovite.
  3. Klobaso narežite na manjše kose, primerne za nabodala.
  4. Klobaso in zelenjavo izmenično nanizajte na nabodala.
  5. Vse skupaj premažite z olivnim oljem in začinite s soljo, poprom ter začimbami po želji.
  6. Po želji pustite, da se marinira 15 minut.
  7. Pecite na dobro ogretem žaru 10 do 15 minut. Vmes jih večkrat obrnite, da se enakomerno zapečejo in porjavijo.
  8. Postrezite tople, z najljubšo omako (na primer BBQ, kečap ali gorčico) in s prilogo po izbiri, npr. s svežo solato.

Recept za ražnjiče, ki je drugačen od tega, kar ste vajeni


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?