Svinjsko ribico oziroma file je kar težko speči pravilno. Ponavadi jo vedno presušimo in tako izgubi ves svoj okus – užitek ob jedi pa ni takšen, kot bi lahko bil. Recept, kako jo speči, da bo popolna v nadaljevanju.

Sestavine

  • 1 žlička soli ali po okusu
  • 1/2 žličke črnega popra, sveže mletega
  • 1/2 žličke dimljene paprike
  • 1 žlička mešanice za italijanske jedi
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1/2 žličke posušenega rožmarina
  • 2 žlici olivnega olja ali avokadovega olja
  • 1 kg svinjskega fileja
  • Peteršilj za okras (neobvezno)

Postopek

  1. V majhno posodo za mešanje dodajte 1 čajno žličko začimb za italijanske jedi, nato 1 čajno žličko česna v prahu, 1 čajno žličko mletega koriandra, pol čajne žličke posušenega rožmarina, pol čajne žličke prekajene paprike, eno in pol čajne žličke  soli in približno pol čajne žličke sveže mletega črnega popra (ali po okusu).
  2. Nato premešajte, da se združi.
  3. Za ta recept uporabite 1 kg svinjskega fileja. Če želite odstraniti odvečno vlago, posušite s papirnatimi brisačami.
  4. Odstranite maščobo in morebitno kožo.
  5. Nato z vilicami meso povsod prebodete.
  6. Svinjski file poškropite z oljčnim oljem in ga začinite z marinado.
  7. Z rokami vtrite začimbe v meso in to počnite z vseh strani, dokler niso enakomerno prekrite.
  8. Medtem segrejte pečico na 200 stopinj Celzija.
  9. Zdaj v ponev na srednje močnem ognju dodajte 1 žlico oljčnega olja.
  10. Ko se olje segreje, dajte svinjski file v ponev, da se popeče z vseh strani.
  11. Zdaj ga prenesite v predhodno ogreto pečico in pecite približno 13 do 15 minut.
  12. Ko je vaš svinjski file pečen do popolnosti, ga vzemite iz pečice in pustite počivati na sobni temperaturi približno 5 do 10 minut.
  13. Ko vaš svinjski file počiva, ga narežite in postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 pogostih napak, zaradi katerih lahko v vaši pečici zagori
Naslednji članekSlastni piškoti, pripravite jih za praznike in vsi bodo navdušeni