Če iščete preprost način, kako pripraviti okusno in sočno meso z zelenjavo, je ta recept za telečje kotlete odlična izbira. Priprava je hitra, rezultat pa navdušujoč. Pečenje v vrečki omogoča, da se vsi okusi popolnoma prepojijo, meso pa ostane mehko in sočno.

Sestavine

  • Telečji kotleti
  • Vrečka za pečenje
  • Korenje (količina po želji)
  • Čebula (količina po želji)
  • Krompir (količina po želji)
  • Paprika (količina po želji)
  • Začimbe: sol, poper, suhi začin, rožmarin
  • Olje

Postopek

  1. Telečje kotlete začinite z oljem, soljo, poprom in rožmarinom. Pustite meso v hladilniku, da se začimbe vpijejo, dokler ga ne boste uporabili.
  2. Krompir, čebulo, papriko in korenje narežite na želene kose. Količina zelenjave je odvisna od števila oseb, za katere pripravljate obrok.
  3. Zelenjavo začinite s soljo, poprom in suhim začimbnim mešanico. Dobro premešajte, da se začimbe enakomerno porazdelijo.
  4. V vrečko za pečenje (velikost XL) dodajte začinjen krompir, zelenjavo in telečje kotlete. Vse sestavine lepo razporedite po vrečki in dodajte še malo olja za dodatno sočnost.
  5. Vrečko zaprite z vezico, ki je priložena, nato pa s pomočjo zobotrebca naredite nekaj luknjic na vrhu vrečke.
  6. Vrečko postavite v pekač in pecite v prej ogreti pečici na 180°C približno 60 minut.
  7. Ko je jed pečena, vrečko previdno odprite in postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPravilen način, kako očistiti pomivalni stroj s kisom
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo zebre, ampak tisti z visokim IQ-jem bodo v 5 sekundah opazili tudi konja