Iščete po hladilniku, da porabite sveže izdelke, ki ste jih kupili pred tednom dni, vendar najdete gnile in pokvarjene izdelke? Na srečo obstajajo preprosti triki, ki živilom podaljšajo življenjsko dobo.

  1. Začimbe

Sveže začimbe hitro ovenijo, če jim želite podaljšati življenjsko dobo, jih postavite v vodo – kot rože. Če jim želite podaljšati dobo za dlje časa, jih potopite v stopljeno maslo in postavite v hladilnik – tako boste dobili okusno zeliščno maslo.

2. Zelje

Zelje ohranite sveže tako, da ga postavite v hladilnik brez plastičnega ovoja ali vrečke.

3. Špinača in solata

Špinačo in solato ohranite svežo tako, da jo pred shranjevanjem v hladilniku operete, nato pa shranite v stekleni posodi.

4. Čebula

Čebulo shranite v pleteni posodi in ne v vrečki ali hladilniku. Nikoli je ne shranite poleg krompirja.

5. Sir

Sir bo ostal svež, če ga shranite v povoščeni krpi.

6. Kruh

Kruh bo ostal dlje časa svež, če ga boste zavili v kuhinjsko krpo.

7. Korenje

Korenje shranite tako kot zelje.

8. Jagodičevje

Jagodičevje shranite v zračni posodi, nikoli v plastični vrečki. Operite ga šele tik pred uporabo.

9. Gobe

Gobe ne smete shranjevati v plastičnih posodah, namesto tega uporabite papirnate vrečke.

10. Slanina

Slanino shranite tako, da jo močno zavijete v plastično folijo, ne smete pa je vrniti v originalno embalažo, saj se bo hitro pokvarila.