Kadar odidemo v restavracijo, je naše pričakovanje vedno zelo visoko. Ponavadi gremo ravno zato, da se dobro najemo in da nam ni treba kuhati doma. A obstaja 5 stvari, ki se jim v restavracijah radi izognemo zaradi različnih razlogov.

Holandska omaka lahko stoji več ur

Holandska omaka, za tiste, ki morda ne vedo, je narejena iz surovih ali trdo kuhanih jajc, ki jih stepemo z maslom, limono in nekaj začimb, vse je odvisno od kuharja. Težavo lahko predstavljajo ravno surova jajca, ki lahko prenašajo bakterije, kot je salmonela. Bodite previdni, če boste holandsko omako jedli iz steklenice, ki lahko že dolgo stoji. Čeprav to ni običajna praksa.

4 stvari na meniju v restavraciji, ki jih je bolje izpustiti

Kečap se pogosto kombinira z drugimi kečapi

Pogosto, a ne v vseh restavracijah, zmešajo kakovosten kečap z drugim, manj kakovostnim “primerkom” tega dodatka. To je razmeroma pogosta stvar in naj vas ne preseneti.

, 4 stvari na meniju v restavraciji, ki jih je bolje izpustiti

Kruh

To ne velja le za skledo s kruhom, ampak tudi za vse druge sklede, kot so z arašidi, lešniki, pokovko in podobno, saj se vseh teh živil vsakdo dotika, običajno z umazanimi rokami. Ti prigrizki so nekaj, kar bi morali izpustiti.

4 stvari na meniju v restavraciji, ki jih je bolje izpustiti

Posebna juha

Posebne juhe so odličen način, kako restavracije zakumflirajo ostanke prejšnjih dni in jih združijo v novo “posebno” jed.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za kruhovo rolado, enostavna priloga k vsem omakam
Naslednji članekRecept za slastno borovničevo sirno torto (borovničev cheesecake), ki se ne peče