Kruhovo rolado lahko pripravimo, ko nam ostane nekaj ne preveč svežega kruha. Je odlična priloga k vsem vrstam omak in zrezkom v omakah, super se poda tudi h golažu. Enostavna in hitro pripravljena.

Sestavine

  • 500 g starega kruha (najboljši je bel)
  • 250 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici drobno sesekljanega svežega peteršilja
  • sol, poper

Postopek

  1. Kruh narežemo na kocke in prelijemo z vročim mlekom.
  2. Na maslu prepražimo drobno sesekljano čebulo in jo dodamo kruhu ter dodamo jajca, peteršilj, sol in poper.
  3. Dobro premešamo, nato preložimo na čisto krpo in oblikujemo rolado. Zvijemo in konce zvežemo z vrvico.
  4. Kuhamo v vodi 20 minut, odstranimo s krpe in narežemo na rezine.

Recept za kruhovo rolado, enostavna priloga k vsem omakam


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe ste rojeni po letu 1990, teh stvari ne boste prepoznali
Naslednji članek4 stvari na meniju v restavraciji, ki jih je bolje izpustiti