Kruhovo rolado lahko pripravimo, ko nam ostane nekaj ne preveč svežega kruha. Je odlična priloga k vsem vrstam omak in zrezkom v omakah, super se poda tudi h golažu. Enostavna in hitro pripravljena.
Sestavine
- 500 g starega kruha (najboljši je bel)
- 250 ml mleka
- 2 jajci
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici masla
- 2 žlici drobno sesekljanega svežega peteršilja
- sol, poper
Postopek
- Kruh narežemo na kocke in prelijemo z vročim mlekom.
- Na maslu prepražimo drobno sesekljano čebulo in jo dodamo kruhu ter dodamo jajca, peteršilj, sol in poper.
- Dobro premešamo, nato preložimo na čisto krpo in oblikujemo rolado. Zvijemo in konce zvežemo z vrvico.
- Kuhamo v vodi 20 minut, odstranimo s krpe in narežemo na rezine.