Pripravite slastno sirno torto (cheesecake) z borovnicami, ki je zelo enostavna za narediti. Ne potrebujete pečice. Uporabite lahko sveže ali zamrznjene borovnice.

Sestavine

Piškotno dno

  • 200 g piškotov
  • 80 g masla

Krema

  • 300 g borovnic
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 10 g želatine
  • 2 skodelici kremnega sira
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 2/3 skodelice smetane za stepanje
  • 1 vanilijev sladkor

Preliv

  • 7 g želatine
  • 35 ml hladne vode
  • 180 g borovnic
  • 2 žlici sladkorja
  • 70 ml vode

Postopek

  1. Zdrobimo 200 gramov piškotov in jih zmešamo s stopljenim maslom, nato pritisnemo na dno pekača in ohladimo.
  2. 300 gramov borovnic kuhamo z 2 žlicama sladkorja in 1 žlico limoninega soka, dokler se ne zmehčajo, nato pa ohladimo.
  3. 10 gramov želatine raztopimo v 50 ml hladne vode, nato pustimo stati 10-15 minut, da postane gelasta.
  4. Stepamo 2 skodelici kremnega sira z 1 skodelico sladkorja v prahu do gladkega, nato dodamo 2/3 skodelice smetane in 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta ter stepamo, dokler ne nastanejo vrhovi.
  5. Ohlajeno borovničevo zmes zmešamo z želatino, nato vlijemo v mešanico kremnega sira in mešamo, prelijemo čez piškotno dno.
  6. Zamrznemo za 1 uro, da se strdi.
  7. 7 gramov želatine raztopimo v 35 ml hladne vode, nato pustimo stati 10-15 minut, da postane gelasta.
  8. 180 gramov borovnic kuhamo z 2 žlicama sladkorja in 70 ml vode, dokler se sladkor ne raztopi, nato ohladimo.
  9. Ohlajeno borovničevo zmes zmešamo z želatino, nato prelijemo na nastalo plast cheesecakea in pustimo čez noč v hladilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek4 stvari na meniju v restavraciji, ki jih je bolje izpustiti
Naslednji članek5 pogostih napak, zaradi katerih lahko v vaši pečici zagori