Pripravite slastno sirno torto (cheesecake) z borovnicami, ki je zelo enostavna za narediti. Ne potrebujete pečice. Uporabite lahko sveže ali zamrznjene borovnice.
Sestavine
Piškotno dno
- 200 g piškotov
- 80 g masla
Krema
- 300 g borovnic
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica limoninega soka
- 10 g želatine
- 2 skodelici kremnega sira
- 1 skodelica sladkorja v prahu
- 2/3 skodelice smetane za stepanje
- 1 vanilijev sladkor
Preliv
- 7 g želatine
- 35 ml hladne vode
- 180 g borovnic
- 2 žlici sladkorja
- 70 ml vode
Postopek
- Zdrobimo 200 gramov piškotov in jih zmešamo s stopljenim maslom, nato pritisnemo na dno pekača in ohladimo.
- 300 gramov borovnic kuhamo z 2 žlicama sladkorja in 1 žlico limoninega soka, dokler se ne zmehčajo, nato pa ohladimo.
- 10 gramov želatine raztopimo v 50 ml hladne vode, nato pustimo stati 10-15 minut, da postane gelasta.
- Stepamo 2 skodelici kremnega sira z 1 skodelico sladkorja v prahu do gladkega, nato dodamo 2/3 skodelice smetane in 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta ter stepamo, dokler ne nastanejo vrhovi.
- Ohlajeno borovničevo zmes zmešamo z želatino, nato vlijemo v mešanico kremnega sira in mešamo, prelijemo čez piškotno dno.
- Zamrznemo za 1 uro, da se strdi.
- 7 gramov želatine raztopimo v 35 ml hladne vode, nato pustimo stati 10-15 minut, da postane gelasta.
- 180 gramov borovnic kuhamo z 2 žlicama sladkorja in 70 ml vode, dokler se sladkor ne raztopi, nato ohladimo.
- Ohlajeno borovničevo zmes zmešamo z želatino, nato prelijemo na nastalo plast cheesecakea in pustimo čez noč v hladilniku.