Ta gospodinjski izdelek lahko uporabite za več kot samo peko in sladkanje čaja. Presenečeni boste, kje vse ga lahko uporabite in vam bo koristil.

Podaljšajte življenje rož

Sladkor lahko zagotovi hrano za rože. Ko pridete domov s svežim šopkom, ga postavite v vazo z nekaj tople vode. Dodajte žličko sladkorja in malo kisa. Kis bo pomagal preprečiti rast bakterij, medtem ko sladkor spodbuja odpiranje cvetov.

5 odličnih načinov uporabe sladkorja, ki nimajo nobene veze s peko

Ohranite piškote sveže

Ko spečete serijo popolnih čokoladnih piškotov, je zadnja stvar, ki jo želite, da se posušijo. Mehke piškote lahko ob uporabi sladkorja hranimo več dni. Piškote shranite v nepredušno posodo in jim dodajte kocko sladkorja. Kocka bo pomagala absorbirati vso vlago v posodi, ki lahko povzroči, da piškotki izgubijo teksturo.

5 odličnih načinov uporabe sladkorja, ki nimajo nobene veze s peko

Odstranite madeže trave

Imate nadležne madeže na oblačilih? Madeže trave je še posebej težko odstraniti, vendar lahko sladkor pomaga. Zmešajte pasto iz sladkorja in vode. Z njo zdrgnite madeže, pustite stati 30 minut in nato kos oblačila operite. Lastnosti, ki jih najdemo v sladkorju, lahko pomagajo odstraniti madež.

Umijte si roke

Če ste pravkar končali projekt in imate roke prekrite z barvo, mastjo ali drugo umazanijo, je čas za sladkor. Sladkor je abraziven, zato je idealen za umivanje rok. Umijte si roke kot običajno, vendar si z milom dajte v roke še žlico sladkorja. Pomagal bo odstraniti umazanijo in hkrati naredil piling.

5 odličnih načinov uporabe sladkorja, ki nimajo nobene veze s peko

Ujemite škodljivce

Sladkor je lahko ena izmed najbolj koristnih sestavin za lovljenje škodljivcev, kot so komarji in muhe. Za preprosto rešitev zmešajte jabolčni kis, detergent za posodo in žlico sladkorja ter naredite past v lončku. Škodljivce bo premamil vonj, nato pa se bodo ujeli v lončku.

NE SPREGLEJTE: Ste vedeli, da lahko kis uporabite na toliko različnih načinov? (Mi tudi ne)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVsi triki in nasveti, ki jih morate nujno vedeti, ko kuhate testenine
Naslednji članekServietna tehnika: Enostaven način barvanja pirhov, ki so tako čudoviti, da vzamejo dih