Uporabljajte te trike in nasvete, ko kuhate testenine in vedno bodo odlično kuhane, polne okusa in prave teksture.
Testenine vedno dodajte v vrelo vodo
Večina receptov za testenine je razmeroma preprostih, vendar zahtevajo potrpljenje, medtem ko čakate, da voda zavre. Težko je čakati – še posebej, ko ste lačni – vendar je dodajanje testenin vodi, ki ne vre, slaba ideja. To bo povzročilo, da se bodo testenine sprijele skupaj in tekstura bo gumijasta.
Ne pozabite premešati
Razen če imate radi kepe testenin, ki se držijo skupaj, boste med kuhanjem želeli premešati testenine. Testenine dobro premešajte, ko padejo v vodo, nato pa spet na sredini in proti koncu časa kuhanja.
Uporabljajte veliko vode
Testenine se najbolje kuhajo, če imajo dovolj prostora. Ne kuhajte svojih najljubših špagetov v majhnem loncu s komaj dovolj vode. Testenine bodo med kuhanjem sproščale škrob v vodo, kar bo povzročilo lepljivost brez dovolj vode.
Ne varčujte s soljo
To ne bo pomagalo, da bi se testenine sprijele skupaj, vendar morate vodo za kuhanje soliti, da skuhate okusne testenine.
Ne kuhajte testenin premalo (ali preveč) časa
Ne vemo, kaj je slabše: žvečljive, žilave testenine s trdo sredino ali kašaste, mehke testenine, ki so popolnoma prekuhane. Poiščite to sladko točko tako, da se naučite kuhati testenine al dente. Pazite, ko vrejo, in jih pogosto preverjajte. Predlagani čas, odtisnjen na zadnji strani škatle, morda ni vedno točen.
NE SPREGLEJTE ODLIČNEGA RECEPTA: Testenine s pinjolami in pestom