Nekateri kuharski triki, ki jih poznamo nam dejansko ne služijo pri kuhanju in pokvarijo naš najslajši obrok. Poglejte, kaj počnemo narobe.

  1. Dodajanje olja pri kuhanju testenin

Olje, ko kuhamo testenine, dodamo, ker preprečuje, da bi se med kuhanjem zlepile. Ampak – hkrati to tudi preprečuje, da se kasneje omaka obdrži na testeninah. Torej, če kuhate testenine za omako, premislite, če boste dodali pri kuhanju olje.

2. Peka mesa

Pogosta napaka, ki jo naredimo pri peki mesa je, da ga ne ogrejemo na sobni temperaturi. Če meso ni ogreto na sobno temperaturo, se bo zunaj prepeklo, v notranjosti pa bo ostalo surovo.

3. Mesa pred rezanjem ne pustimo počivati

Meso je pred rezanjem potrebno pustiti nekaj časa, da odstoji, zato da se vsi sokovi razporedijo po kosu mesa.

4. Mešanje riža

Ko kuhamo riž, ga ne smemo mešati, saj to aktivira škrob, ki poskrbi, da se riž sprime.

5. Cvrenje v olivnem olju

Olivno olje ne prenese visokih temperatur, zato cvrenje v njem ni priporočljivo.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekStrokovnjaki delijo 4 nasvete pri vzgoji otrok, za katere so starši hvaležni
Naslednji članekČUDOVITO: 5 izjemnih oseb, ki so nastopile na ameriškem talentu