Nekateri kuharski triki, ki jih poznamo nam dejansko ne služijo pri kuhanju in pokvarijo naš najslajši obrok. Poglejte, kaj počnemo narobe.
-
Dodajanje olja pri kuhanju testenin
Olje, ko kuhamo testenine, dodamo, ker preprečuje, da bi se med kuhanjem zlepile. Ampak – hkrati to tudi preprečuje, da se kasneje omaka obdrži na testeninah. Torej, če kuhate testenine za omako, premislite, če boste dodali pri kuhanju olje.
2. Peka mesa
Pogosta napaka, ki jo naredimo pri peki mesa je, da ga ne ogrejemo na sobni temperaturi. Če meso ni ogreto na sobno temperaturo, se bo zunaj prepeklo, v notranjosti pa bo ostalo surovo.
3. Mesa pred rezanjem ne pustimo počivati
Meso je pred rezanjem potrebno pustiti nekaj časa, da odstoji, zato da se vsi sokovi razporedijo po kosu mesa.
4. Mešanje riža
Ko kuhamo riž, ga ne smemo mešati, saj to aktivira škrob, ki poskrbi, da se riž sprime.
5. Cvrenje v olivnem olju
Olivno olje ne prenese visokih temperatur, zato cvrenje v njem ni priporočljivo.
Zadnji prispevki
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ