Če ste že kdaj šli v moderno restavracijo in prejeli lepo serviran, majhen del hrane, ste morda ostali osupli. Navsezadnje je bilo verjetno drago in velikost porcije je bila videti nekoliko … nesorazmerna. Na srečo obstajajo zanimivi razlogi za to.

V tem članku pojasnjujemo razloge, zakaj so obroki v vrhunskih restavracijah vedno manjši. Naj vas opozorimo – morda boste na koncu presenečeni in radovedni poskusiti izvrstne jedi.

1. Vsaka jed ima drage sestavine

Jedi s skrbno izbranimi sestavinami so zelo pogoste v vrhunskih restavracijah. Glede na to, da ti kraji, ki uporabljajo visokokakovostne sestavine, nekatere celo uvozijo ali pa so od lokalnega kmeta, je enostavno razumeti, zakaj morajo biti porcije manjše, da lahko dosežemo dostopno končno ceno jedi.

2. Manjši deli so bolj elegantni

Manjše obroke bo lažje oblikovati in bodo verjetno videti bolj elegantno za kupca, ki uživa – najprej z očmi in nato z brbončicami.

3. Lahko boste okusili vse

Običajno večina restavracij streže obrok s 3 hodi – s predjedjo, glavno jedjo in sladico. Včasih celo naročimo samo glavno jed. V izvrstnih restavracijah lahko število jedi vsebuje do 12 različnih jedi!

Teh 12 jedi vključuje prstne jedi, predjedi, juho, solato, ribe, prvo glavno jed, drugo glavno jed, sir, sladico in pijačo / pecivo. Predstavljajte si, da bi jedli vse to, če bi jih postregli v rednih porcijah! Zato restavracije zmanjšajo količino hrane, tako da lahko okusite malo vsega.

4. Vsaka jed je kuharsko umetniško delo

Obstaja francoska jed Gargouillou, ki je sestavljena iz vsaj 16 različnih, ločeno kuhanih zelenjav. Krožnik je urejen kot umetniško delo in bo zagotovo navdušil vsakega kupca, ki vidi to ugledno platno na krožniku.

5. Vsak grižljaj bo po okusu nepozaben in ne bo vam dolgčas

Prvi ugrizi, ki jih zaužijete iz obroka, imajo najboljši okus. Ker to kuharji vedo, se  bolj kot na količino osredotočajo na kakovost jedi. Z manjšimi porcijami lahko bolje uživamo v vsakem zalogaju, namesto da bi se dolgočasili ob velikih količinah običajnega obroka.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Regratov sirup
Naslednji članekTo so pripomočki, ki bi jih vsaka gospodinja morala imeti v kuhinji